אחרי שפורסמה אתמול (שישי) ההודעה על כך שישראל הגיעה להבנות גם עם חברת אסטרקזניקה הבריטית – אנחנו חושפים הערב לראשונה על כך שהמשא ומתן עם החברה נמשך חודשים ארוכים, והיה תקוע עד ממש לאחרונה. בדומה למקרה של פייזר, נדמה שגם כאן ישראל התעוררה מעט מאוחר: שורה של מדינות – ארצות הברית, קנדה, אוסטרליה וכל מדינות האיחוד האירופי כבר חתמו על הסכם עם אסטרהזניקה. מה שאומר שצפוי עיכוב בקבלת חיסונים אלה בארץ.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
במסגרת ההבנות, ככל הנראה ייחתם כבר מחר הסכם לאספקת חיסונים עבור 5 מיליון ישראלים. אומנם מדובר בבשורה משמעותית, אבל הערב אנחנו מפרסמים שהמגעים עם החברה הבריטית התפרסו על פני כמה חודשים, שבהם לא חלה התקדמות והייתה תקיעות במשא ומתן.
מה שגרם להאצת ההתקשרות ולחתימה הצפויה על ההסכם הוא ההבנה בישראל שבימים הקרובים גם אסטרהזניקה עומדת לפרסם את נתוני היעילות של החיסון, ועל פי ההערכות גם הם צפויים להיות טובים. וכך, עלה החשש שהחברה תפרסם את נתוניה – כשישראל נמצאת מאחור, ללא הסכם חתום עמה, בדומה למה שאירע עם חברת פייזר.
בינתיים, ארצות הברית, קנדה, אוסטרליה וכל מדינות האיחוד האירופי כבר חתמו על הסכם אספקה עם החברה הבריטית. ומאחר שמועד החתימה משפיע על מועד אספקת החיסונים – ההערכה היא שישראל תקבל את החיסונים בזמן מאוחר יותר, רק לאחר אותן מדינות שהקדימו אותה. הפספוס הזה, כאמור, מצטרף להסכם עם חברת פייזר שנסגר מאוחר יחסית, רק לאחר שפרסמה את אחוזי ההצלחה שלה.
אתמול פורסם כי ישראל הגיעה להבנות עם חברת התרופות הבריטית אסטרהזניקה, שייצרה את החיסון לקורונה בשיתוף אוניברסיטת אוקספורד. על פי ההסכם, החברה תספק לישראל כ-10 מיליון מנות חיסון נגד הנגיף, שישמשו כ-5 מיליון אזרחים. התאריך המשוער לאספקה הראשונית הוא המחצית הראשונה של שנת 2021 - בכפוף לאישורי רשויות הרגולטוריות באירופה, ארצות הברית ובישראל.