שרי קבינט הקורונה התכנסו אתמול (ראשון) לדיון בנוגע לשלב הבא של ההקלות שאמור לצאת לפועל בתחילת שבוע הבא. השרים אישרו את מתווה חזרת מערכת החינוך החל מיום ראשון הקרוב. במסגרתו, תלמידי א' ו-ב' ילמדו בקפסולות שלושה ימים בשבוע ותלמידי ג' ו-ד' ילמדו חמישה ימים בשבוע בקפסולות. זאת מאחר שכיתות ג'-ד' תוקצבו כבר בפתיחת השנה ונערכו ללמידה בקפסולות, לעומת הכיתות הנמוכות יותר שפתחו את השנה ללא קפסולות.
היום ידונו משרדי האוצר והבריאות בתיווך המל"ל בפתיחת המסחר. על הפרק: פתיחת המספרות, מכוני היופי וחנויות הרחוב. אמש אישר הקבינט את המשך ההגבלות הקיימות עד ליום ראשון בחצות, והתיר פעילות חינוך בשטח פתוח בהשתתפות של עד 15 אנשים. כמו כן, הותרה פתיחת פנימיות לנוער במצוקה. הפרטים שעלו מהדיון בקבינט - דקה אחר דקה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
21:33 - הקבינט אישר פה אחד את מתווה חזרת מערכת החינוך. כיתות ג'-ד' יחזרו בקפסולות, כיתות א' ו-ב' ילמדו לסירוגין – מתכונת תסוכם בהמשך. צהרונים ותחומי מסחר ייפתחו בשלב הקרוב תוך הסכמה בין משרד הבריאות, האוצר והמל"ל.
ראש הממשלה נתניהו: "אני סבור שיש להעלות את הקנסות כלפי מעלה ולפעול בנחישות נגד מי שמפר את ההנחיות, בין אם מדובר בחתונות, מוסדות אירועים או כל מקום אחר שגורם להדבקה המונית".
21:15 - בני גנץ: "אני יושב כאן 5 שעות ואני ממש מתוסכל כי לא קיבלנו החלטות באופן שהיינו צריכים לקבל".
20:58 - אין הסכמות בנוגע למסחר: רה"מ ביקש מראש המל"ל לתווך בין האוצר לבריאות.
20:41 - שרון אלרועי: "השלטון המקומי בא אלינו ואומר – 'תנו לנו לנהל את זה בלי עודף תקציבים'".
כ"ץ: "ברגע שאת קובעת כללים לצהרונים, את אומרת שהשלטון המקומי לא יוכל לנהל את זה. אם משנים חוליה מרכזית בשרשרת את לא משיגה שום דבר בצמצום הכיתות, כי זה מגיע לאותו המצב. אני חושב שזה ניתן לפתרון אם רוצים. אם הצהרונים לא יכולים לפעול בכללים שפעלו עד עכשיו אז סתם מצמצמים את התלמידים".
"אני נשארתי דבק בסיכום של אתמול, היה פשרה. אתם לא מנהלים משא ומתן בפתיחת החנויות ורוצים ללכת בניגוד לסיכום. אני לא צריך להתווכח עם פקידים, פקידה בכירה מקצועית אבל אני לא צריך להתווכח עם פקידים (שרון)".
נתניהו: "מי כמוך יודע שאני תומך שההחלטות יתקבלו במישור המדיני אבל אפשר להתווכח עם פקידים, היא יכולה לומר דבר, אתה יכול לשמוע ולהתנגד - אני לא מצליח להבין על מה הוויכוח. אני רוצה לוודא שאני מבין. אני מתעסק בעוד צרכים לאומיים תוך כדי. אם אתה רוצה שהם ילכו אתה צריך לתת להם צהרונים".
אדלשטיין: "שר האוצר יודע להתנפל על עובדי משרדים אחרים. אני רק יודע להגיד לכם שיש כאן פרוטוקול". בהמשך אף תקף אדלשטיין וטען שפקידי האוצר משקרים לקבינט. לאחר מכן התנצל על דבריו.
20:35 - השר כ"ץ: "אני נגד ההצעה. לא תקבלו שקל לדרישות שלכם" (מתייחס להצעות להוסיף תקציבים לחינוך). פוצצתם את המשא ומתן בגלל פתיחת החנויות, המשטרה אומרים שזה ניתן לאכיפה. היה סיכום בערב על חצי-חצי לכיתות א'-ב' ופתיחת מסחר - צריך לדון על הפרטים. ברור לחלוטין שזה בא להפחית את הסיכון במערכת החינוך אבל אף אחד לא מוסיף מיליארדים על הסעות ומשנה את הצהרונים".
אדלשטיין: "אתה לא צריך להוסיף הסעות. הצהרונים. זה היתממות או חוסר הבנה?"
כ"ץ: "אם אתה רוצה להודיע שאין צהרונים תודיע עכשיו".
אדלשטיין: "לכן הגענו לאן שהגענו כי גם בקיץ לא הסכימו לפצל את הצהרונים".
כ"ץ: "זה פותר את הצהרונים בחלוקה של מערכת החינוך".
כ"ץ לאנשי הבריאות: "אתם מתנהגים כאילו יש לכם פנקס צ’קים על חשבון המדינה".
20:28 - השר אדלשטיין: "קבענו פרמטרים מאוד ברורים על כמות החיוביים לעומת הבדיקות. אני מציע להסתכל באופן אמיתי על הקריטריונים שהקבינט אישר. בחינוך צריך ללכת על לימודים חצי חצי בכיתות א' ו-ב', אנחנו לא נלמד אותם לנהל את זה, הם יחליטו ברשויות, מה שהם יחליטו יהיה מקובל עלינו. לסיכום, אפשר לצאת לדרך עם לימודים חלקיים. זה עדיף על המצב הנוכחי".
סגן שר הבריאות קיש: "נושא אחד לא נלקח מספיק בחשבון - וזה מחיר הטעות, למעשה אם הולכים במתכונת של לימודים שבוע-שבוע חצי-חצי זה חוסר בלימודים על כל המשמעויות שלו. מחיר הטעות הוא אירוע ללא הפרדה - שידור 1 בספטמבר יכול לגמור את היכולת להמשיך בהקלות ויכול להוביל אחורה לאירוע בלתי נשלט".
ניסנקורן: "אם נפתח את כיתות א' ו-ב' באופן מלא ונחזור אחורה אז אני בנטייה של זהירות. אני בעד חצי שבוע חצי שבוע".
מירב כהן: "שבוע-שבוע יקל לראות את נתוני הפתיחה, שבוע המתנה".
20:17 - שר החוץ אשכנזי: "ממליץ לפורום לקבל החלטה שכיתות א' ו-ד' יתחילו ללמוד בראשון ונודיע לציבור. חושב שהשגנו תוצאה טובה בשליטה על המחלה. הירידה יותר מהירה ממה שהמומחים העריכו, הציבור מציית. אפשר לפתוח עם הרשויות המקומיות, יש רשויות שיכולות להשתמש בחטיבות ביניים בתיכונים. אסור בעיני שלא לאשר את פתיחת כיתות א' עד ד' ביום ראשון. אם לא לוקחים סיכון על פתיחת כיתות א' ו-ב' בלי קפסולות, צריך לאפשר למי שיכול לפתוח עם הפתרונות שלהם, בין אם חצי-חצי (ללמוד חצי שבוע) או אחרת".
שר הכלכלה פרץ: "אני בעד פתיחה מיידית של כיתות א' עד ד'. כיתות א' ו-ב' ללא קפסולות וג'-ד' בקפסולות. כמו כן, פתיחת המסחר בהתאם להנחיות התו הסגול שייקבעו מראש וקביעת קנסות אחידים לכל הסקטורים על הפרות ההנחיות".
20:07 - פרופ' רן בליצר: "כיתות ג'-ד' לפתוח במתוכנן. כיתות א' ו-ב' לפתוח חצי שבוע אם לא ניתן לעשות קפסולות, איפה שניתן לפתוח באופן מלא לפתוח. אני מבין שזה לא אידיאלי. כל תהליך שאתה עושה לפתוח את התחלואה לעוד משקי בית אז זה לא הפיך. אם זה מגיע לעוד משקי בית אתה סוגר לעוד ארבעה שבועות".
נתניהו: "נניח שקיבלנו את ההמלצה של החינוך, מה לגבי המסחר?".
בליצר: "אני חי בשלום עם מה שאמרו רוב השרים על טייק אוואי בתור נקודת פשרה".
שר האוצר כ"ץ: "הטייק אוואי לא נותן כלום לרוב העסקים, כדאי לדעת".
בליצר: "אני מעדיף שמשרד הבריאות יגיד את עמדתו אבל אני אגיד. אפשר לומר לחנויות שמותר לפתוח ולמכור באוויר הפתוח. בחוץ זה בטוח, בפנים זה מסוכן".
כ"ץ: "ראית את התוכנית שהצגנו?".
בליצר: "ה-5 הוא לא 5, הצורך להתפרנס גובר על הכל. בחוץ אפשר לשלוט בזה. אתם השבתם לי בדיון הקודם שטייק אוואי לא יחזיק באווירה הישראלית".
כ"ץ: "אם הדיון התחיל אצלך כדאי לשאול את מ"מ המפכ"ל שהוא חושב שמה שהאוצר הציע ניתן לאכיפה".
בליצר: "מעדיף לעצור ולתת למשרד הבריאות לדון בדבר הזה".
נתניהו: "בואו נלך אחורה. מישהו עוד רוצה להתבטא בחינוך?"
השרה מירב כהן: "אני לא מקבלת את האמירה של 'נפתח ואם ידרדר נחזור אחורה'. אלה מחירים מטורפים. כשפתחנו את מערכת החינוך תלמיד פגש כ-90 אנשים ביום. זה מסוכן. לא פגשתי מומחה בקבינט שהמליץ לפתוח את כיתות א' ו-ב' בלי קפסולות. צריך לקחת את זה בחשבון. אולי צריך משהו דיפרנציאלי. במוקדם או במאוחר אנחנו נהיה שם ונצטרך ליישם מדיניות דיפרנציאלית ויכול להיות שעכשיו זה הזמן. אני מבקשת להכיר בפעילויות ברשויות המקומיות להפגת הבדידות. מה קורה עם זה?".
דרעי: "הקבינט צריך לקבל החלטה - אי אפשר למשוך את זה יותר"
18:58 - דרעי: "אי אפשר קפסולות - בוא נהיה ריאליים. אני רואה שתי אפשריות: או שכיתות א' וב' יהיו עם מסכות, או שילמדו חצי חצי כמו שסוכם אתמול. אנחנו צריכים לקבל החלטה. כמובן מה שהרוב יחליט - נעשה, נקבל אחריות ונעמוד מאחורי זה. זאת תחילת דרכם של התלמידים והם צריכים לקבל 100 אחוז.
"הקבינט צריך לקבל החלטה הערב בעניין תלמידי הכיתות א' עד ד'. אי אפשר למשוך זאת יותר. אני מציע שכיתות א' ו-ב' יפתחו באופן מלא, וכיתות ג' ו-ד' יפתחו בקפסולות. אולי לחייב לעטות מסכות בכיתות א' ו-ב'. מה שיוחלט - כל הקבינט צריך לקבל על כך אחריות".
18:50 - התחדש הדיון על החינוך. שר החינוך גלנט: "כל מתווה שיוחלט - אנחנו נבצע אותו. כל מה שקשור בשינויים מהותיים וקשור בגיוס אלפי אנשים, יריית הפתיחה היא בהעברת תקציב באישור הממשלה. ברגע שתהיה הערב החלטה נתרגם אותה לשיתופי הפעולה עם ההורים והמורים, ההסתדרות וכו'. אנחנו מחכים בקוצר רוח להחלטה בכיוון המתאים".
18:13 - שר האוצר כ"ץ: "אני דורש הכרעה על המסחר".
שר החינוך גלנט: "צריך להבין שדחיית ההחלטה בשבוע היא דחיית המימוש בשבוע. צריך זמן היערכות. יש 2.5 מיליון אנשים במערכת - לא ככה מקבלים החלטות".
17:46 - השר דרעי: "אני מציע להצביע מיד על הארכת התקנות מיום שלישי ואישור תקנות ל-15 תלמידים במרחב הציבורי. חייבים לקבל היום החלטה על פתיחת לימודים מכיתות א' עד ד' מיום ראשון הקרוב. אסור לנו להתפזר בלי החלטה. אני לא מקבל שכיתות א' ו-ב' ילמדו 3 ימים בשבוע - זה בלתי אפשרי מבחינת הילדים".
17:26 - נתניהו: "לא נשלוט במחנה יהודה, כולל עם כל החברים שלי ששם. זה יכול להיות שלב ב'. יכול להיות שמשרד הבריאות צריך להדק את זה יותר. אני לא הייתי מראש פוסל את הפתיחה כי יש פרצות אפשריות, תסדרו את זה. בואו נדבר על החינוך ועל המתווה. על הנושא הזה (מסחר) לא צריך להרחיב, תנו להם (נציגי משרד הבריאות, האוצר והמשטרה) לשבת ביחד". לאחר מכן חזרו לדון בקבינט על נושא החינוך.
השר אדלשטיין: "אל תשמשו במילה אכיפה. אין מה לצפות לאכיפה. ראשי הרשויות אמרו שלא יאכפו. אני מציע להסתכל על המציאות ולא על השקפים היפים. בנינו תוכנית הגיונית. בגלל שלמישהו בא לזכור עוד כמה דברים פנימה אנחנו לא צריכים לשנות את עמדתנו. אני שמח לראות שאתם יוצאים מתוך הנחת יסוד שכל החנויות במדינת ישראל הם בשירות עצמי, כלומר שאין שם אנשי צוות".
ערן יעקב: "רה"מ שאל וענינו - זה 5 לקוחות".
שר האוצר תקף: "למשרד הבריאות יש וטו על הכול?!"
17:19 - שר האוצר כ"ץ: "דיברתם על מסר של קבינט שמקבל החלטות, הגדרה של עסקים קטנים שפותחים ומערכת החינוך בכיתות א'-ב שנפתחות חלקית - אני חושב שזה מסר סביר וממוקד של צעד מאוזן של התקדמות ושחרור לחץ".
ערן יעקב, מ"מ מנכ"ל משרד האוצר: "התאמנו את כמות האנשים לפי השיח, היינו מאוד קשובים בתהליך, ברור נגיש, אכיפתי ובכמות קטנה - בלי אבחנה בין סוגים של חנויות כדי שלא יפריע לאכיפה".
שרון אלרעי: "אפשר להבדיל בין נותני שירות לקליינטים לבין מסחר כי יש רישום בלקוחות. ביקשנו שתגדירו מהם עסקים קטנים".
ראש המל"ל מאיר בן שבת: "אכניס את הדברים למסגרת, זה שאין מצגת משותפת זה מראה על מחלוקת, ולכן יהיה קשה לגשר בדיון כאן".
השר כ"ץ: "אנחנו לא עובדים בשיטת הנציב העליון הבריטי, שנותן הוראות לנתינים או ליהודים. שר הבריאות וגמזו אמרו טוב נשקול, זה שמישהו לא מסכים - זה לא אומר שזה לא קיים. הייתה הידברות של שעות, זה כרגע השלב שאנחנו צריכים לסכם. מה זה מצגת משותפת? למשרד הבריאות יש וטו על הכול?".
ערן יעקב: "משרד הבריאות מציג כבר חודשיים את אותה המצגת עם אותן אמירות".
נתניהו: "בואו נעשה סדר. אני מזכיר לכם - המסחר הוא חלק מהבעיה. יש גם את הבריאות וכמו שאמר בני צריך להסדיר את המתווה כולו. בואו נתקדם, ייקח לנו עוד שעה וחצי לצאת מהמיצר הזה ואני מוכן לדון בלילה גם".
17:12 - שרון אלרעי נגד כ"ץ: "המשפט שמדיר שינה מעיניי הוא אם פותחים אז נפתח. אנחנו נגיע ככה מאוד מהר לסגר שלישי. התחושה הטובה שלנו היא מוטעית. להגיד אם פותחים אז בוא נפתח זה מסוכן. שאלנו את אנשי האוצר - בואו תגדירו לנו חלק מסוים מהמסחר, כמו שהפרדנו את מערכת החינוך".
17:04 - משרד האוצר הציג את המתווה לפתיחת המסחר: חנות תוכל לפתוח את שעריה עם כניסה נפרדת בלבד מהרחוב תוך הקפדה על תו סגול. תתאפשר קבלת קהל לטיפולים סגורים אחד על אחד - 7 מטר רבוע לאדם (עד 5 אנשים). קבלת קהל תתאפשר במקומות פתוחים - 7 מטר רבוע לאדם עד 20 איש.
נתניהו: "האכיפה היא יחסית פשוטה בפנים, צריך לבדוק שאין יותר מ-5 אנשים בפנים".
מנכ"ל משרד האוצר: "המשמעות של הבלבול מביאה הרבה הון שחור ומסחר שלא רואים בעיניים, הבאנו תהליך קל לאכיפה, פשוט להבנה ואפשר לנהל אותו. זה מוריד דרסטית, נחשפים פחות".
"לאחר שאנשי משרד האוצר הציגו את תוכניתם לפתיחת חנויות רחוב ועסקים קטנים כולל מספרות וקוסמטיקה, שר הבריאות אדלשטיין הגיב: "איש מטעמנו לא דן על זה. האוצר מציע מתווה מטעם עצמו".
16:47 - ערן יעקב: "לפתיחת המסחר לא הייתה השפעה משמעותית על עליית התחלואה ביציאה מהסגר הקודם. יש המון הון שחור ואנחנו יודעים את זה, זה לא עובר לנו מתחת לרדאר. הבאנו פה הצעה שצריכה לתת אוויר למשק".
שירה גרינברג, כלכלנית ראשית: "מה שהכי משפיע על התוצר, זה המסחר ולכן חשוב לפתוח, זה חיסכון של 800 מיליון ש"ח ו-80 אלף עובדים".
16:41 – שר הבריאות אדלשטיין: "הציבור רוצה לדעת אם ביום הראשון הקרוב הילדים יוכלו לצאת לביה"ס וללכת לקוסמטיקאיות. שהכותרות לא יהיו שהקבינט ישב 6 שעות ולא הצליח להחליט כלום. יכול להיות שיש שילוב בין הדברים. עדיין לא יודעים מה ההשפעה של הגנים ומקומות העבודה, פשוט לא יודעים. אף אחד לא יודע ולא ידע עד שבועיים".
"אני רק רוצה לציין עוד פעם, ברור לנו שאנחנו לא יכולים לומר עכשיו שצריך לעצור את הכול כי הציבור לא שיתף פעולה ואין 30 אלף בדיקות. אני כן מבקש שניקח בחשבון שעשינו נגיד 20 אלף בדיקות ויש לנו 1,000 מאומתים אנחנו לא נמצאים ביעד. דבר אחרון שאגיד – יש החלטות אופרטיביות שאנחנו חייבים לקבל היום. 1 – להאריך את התקנות שהכנסת אישרה רק עד יום שלישי הקרוב".
נתניהו: "פג מתי?"
אדלשטיין: "יום שלישי 27.10. ודבר נוסף – תקנות בתחום החינוך שזו מיני בשורה. לפי מיטב הבנתי לא מעט מורים לקחו יוזמה והחלו להיפגש עם התלמידים שלהם, כי הרגישו שזו חובתם הפדגוגית וניסו למצוא לזה הכשר. אנחנו מעבירים תקנות למפגש של מורה ותלמידיו עד 15 איש. מדובר בשעת מחנך, כמו יוזמה של אנשים בשטח ומצאנו נכון לתת לה הכשר. זה צריך להיות מאושר בתקנות".
16:36 - גמזו: "המשימה היא עלינו, לשכנע, ליצור בדיקות והסברה. אבל זה מטריד אותנו כאנשי מקצוע, הבדיקות הן אלמנט מרכזי כדי לדעת שאנחנו במקום נכון. אנחנו רוצים לחכות לאמצע השבוע הבא. צריך יתר זהירות במערכת החינוך - פיצול כיתות, סקר הוראה (בדיקות) סגל ומורים. צריך קפסולות לא מעורבות".
"הקפדה על עטיית מסכות בכיתות א' ו-ב' זה לא דבר פשוט, אבל החלטנו לדרוש זאת. אנחנו רוצים להקטין את כיתות א', הייתה מחלוקת קשה ולא פשוטה, אנחנו רוצים פתיחה יותר בטוחה. אלו כיתות שגם יכולות להעביר הדבקה, התפשרנו בגיל הרך גם בגלל הקושי לעשות קפסולות בגיל הזה. המבחן בפתיחת המשק הוא חינוך ככל שנעלה בגיל (ככל שיפתחו כיתות לילדים הגדולים יותר)".
שר הבריאות אדלשטיין: "לגבי הדיון שלנו היום. אני מאוד מסכים עם מה שאמרו רה"מ וגנץ שצריך לעשות דיון כולל על כל שלבי היציאה. אני מזהיר שאם נסיים היום את הישיבה ללא החלטות אופרטיביות נקבע לציבור בראש שאנחנו לא יודעים לקבל החלטות".
16:31 - גמזו: "אנחנו רוצים לשתף את הרשות המקומית באופן פעיל, לתת לראש הרשות את כל הסמכות לבצע דיגומים. אנחנו חושבים שכדי לאפשר לנו להוריד את רמת התחלואה אנחנו צריכים להגיע ל-30 אלף בדיקות לקטיעת השרשרת".
"עם כמות הבדיקות הנוכחיות לא בטוח שנגיע לשלב הבא. אם נגיע לכמות בדיקות של 10 אלף ביום - אני לא אוכל בבטחה לקיים את הצעד הבא (להוציא לפועל את שלב ההקלות הבא), כי זה עלול לא לשקף את מצב התחלואה בארץ. פתיחת מערכת החינוך זה צעד שיכול לקדם הדבקות והעברות - דברים שמאוד מטרידים אותנו".
16:28 - השרה אורית פרקש הכהן: "הקיבולת של בתי החולים עברה שיפור, הקו האדום זה לא 500 מיטות". גמזו: "זה ברור אבל אנחנו לא רוצים להתקרב אליו אלה להיות רחוקים ממנו".
16:21 - גמזו: "הדבר הראשון שיש לעשות זה חקירת מאקרו כדי לראות מה קורה בעיר, ועל פי זה תיעשה הגדלת האכיפה, הסברה, בדיקות וחקירות, והתערבות ממוקדת עם פיקוד העורף. כשהעיר מגיעה למצב צהוב, נתכנס כולנו בעיר כולל קופות החולים, לערוך בדיקות ללא כל קשר לאינדיקציות. שכולם יבואו להיבדק, שעיר כזו תגיע לכתום יש להטיל עוצר לילי על העיר, פעולות שכרגע יוצרים בתבניות. הניהול צריך להיות דיפרנציאלי בקרביים של העיר יחד עם התושבים".
16:15 - גמזו: "אנחנו מביאים הצעה לסגר כללי כולל כתר למג'דל שמס. ההחלטה מגיעה לאחר התייעצות עם העירייה - נרצה הטלת סגר על העיר. בערים מהבהבות, אדומות וכתומות יש חבילות מותאמות לכל אחת מהערים הללו. נתנפל על הערים הללו וננסה למשוך אותן בחזרה ולהפסיק את ההבהוב שלהם".
16:13 - גמזו: "אעבור בקצרה באמת על הפרטים: כעת קיימת ירידה בכמות המקרים. אנחנו מתחת ל-1,000 נדבקים בממוצע נע. בשביל לדעת מה קרה עם הגנים צריך לחכות. אנחנו רוצים להגיע להמשך ירידה ולהיות ב2% ממוצע בשיעור הבדיקות החיוביות".
16:09 - גמזו: "אנחנו רואים טיפה עלייה בתחלואה אצל המגזר הערבי - אנחנו מודאגים מזה. נרצה ככל הנראה להפעיל את הרמזור בשלב השלישי בחזרה לשגרה. אנחנו שלושה שבועות לפני החזרה לרמזור - זה כלי שיעזור לנו גם לבטא שינויים אחרים בתפעול הרשויות המקומיות".
16:00 - שר האוצר כ"ץ מאשים: "סיכמנו אמש יחד עם רה"מ שנפתח מחצית מהעסקים אבל משרד הבריאות נסוג מההחלטה. אלחם על כך".
15:59 - ראש המל"ל מאיר בן שבת בישיבת הקבינט: "רשמנו לפנינו את התייחסויות השרים. רה"מ עדכן על ההתייעצות אמש עם שרי החינוך, האוצר, הבריאות, המדע וגורמים נוספים. אם נעמוד במדדי התחלואה - שלב ההקלות הבא יצא לפועל ב-1.11. הכיוון שיסתיים הוא חזרה ללימודים באופן מפוצל. דובר גם על רעיונות יצירתיים נוספים שיכולים לעלות, שיעמדו בקריטריוני הבריאות". בשלב זה השרים דנים בפתיחת חלק מהמסחר כבר בשלב הקרוב.
עוד הסביר בן שבת כי בעקבות תקלה טכנית נתוני סוף השבוע לא משקפים את התמונה השגרתית. הוא הדגיש כי יש להניח שפתיחת הסגר גרמה לעלייה - ונתוני התחלואה הנוכחיים משקפים עדיין את השפעת הסגר ולא את פתיחת הסגר. את זה נדע רק לקראת סוף השבוע.
נתניהו: "אם התחלואה תעלה גם ההגבלות יחזרו"
עוד קודם לפתיחת הדיון היום, ראש הממשלה נתניהו הזהיר בפתח ישיבת הממשלה כי אם התחלואה תעלה גם ההגבלות יחזרו. "כולם מבינים שזה הכרחי", אמר נתניהו והוסיף כי גם באירופה ייכנסו לסגר או שיקבלו "תוצאות טרגיות".
"לגבי הלימודים והמסחר – קיימנו אתמול דיון מקדים, לגבי האפשרות לפתוח את שנת הלימודים ב-1/11. ייתכן שזה ייפתח באופן חלקי לכיתות א' ו-ב', ואנחנו מדברים גם על פתיחה חלקית של המסחר, שוב, בצורה מדורגת ואחראית, וכמובן שזה תלוי כל כולו ברמת התחלואה. אם התחלואה תרד, גם המגבלות יירדו בהדרגה".
נתניהו אמר כי הוא "מכיר את הקושי שיש לעסקים" ולכן ביקש "את המשך שיתוף הפעולה, שהביא אותנו לתוצאה הזו". רה"מ התייחס גם לחיסון לקורונה ואמר: "המכון הביולוגי שלנו מתקדם בשלב הניסויים של החיסון. אני מאחל למדענים שלנו הצלחה. במקביל אני פועל להביא חיסונים מחו"ל משום שאנחנו צריכים לאפשר לעצמנו להיות ערוכים להתקדמות בנושא החיסונים, שבסופו של דבר הם הדרך לתחום את המחלה, להשתלט על המחלה, כפי שקרה עם מגפות אחרות".
דברים מעניינים נוספים שאמר נתניהו נוגעים דווקא למי שמחפש חופשה בארץ ולא רוצה לנסוע ליוון: "נאשר היום בממשלה סידורים מיוחדים לאזור ים המלח ואילת. יש שם היקף ניכר של התיירות שלנו, אנחנו עושים להם סידורים מיוחדים משום שהם מרוחקים, הם מופרדים. הדבר הזה הוא בשורה חשובה מאוד לתושבי האזורים הללו, וגם לאזרחי ישראל, שמבקשים לצאת למקומות מוגדרים ובטוחים".
לפני כינוס השרים שיגרה יו"ר ועדת הקורונה, יפעת שאשא ביטון, מכתב למקבלי ההחלטות ובו ביקשה מהם "לשחרר מיד את כל ההגבלות שאין בהן היגיון אפידמיולוגי", בטענה ש"רבים מאזרחי מדינת ישראל כבר קורסים כלכלית ונפשית".
"לא הגיוני שעשרה אנשים יכולים לשבת בישיבת עבודה במשרד ממשלתי, אבל מורה פרטי לא יכול לשבת עם תלמיד, קוסמטיקאית לא יכולה לעבוד עם מטופלת אחת, או שספר לא יכול לספר לקוח", כתבה. "באותה מידה לא הגיוני שאתרי רשות הטבע והגנים פתוחים, אבל אתרים דומים באחריות המועצות האזוריות נותרים סגורים. האם האוויר הפתוח אצלם מסוכן יותר? באותה המידה הציבור אינו מבין מדוע שניים עשר אנשים רשאים לקיים שיעור פילאטיס, לשחק כדורעף, להשתתף בקבוצת ריצה באוויר הפתוח, אך אסור להם לעשות זאת עם המאמנת או המאמן שלהם בתשלום".