בקופות החולים נערכים להתחיל לחסן את אזרחי ישראל נגד קורונה. ראשוני החיסונים צפויים להגיע עוד במהלך חודש דצמבר, אולי כבר בשבוע הבא, אבל השאלה הגדולה היא: האם הישראלים יבואו להתחסן?
לעדכונים נוספים ושליחת שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
על פי סקר של איגוד רופאי הציבור בהסתדרות הרפואית רק 75% מאוכלוסיית ישראל השיבו כי הם מוכנים להתחסן, ואילו 20% השיבו שלא יתחסנו. בחלוקה על פי גילאים, בגילים 24-18 ההיענות היא גבוהה יחסית עם 82% שהביעו נכונות להתחסן. בגילים 44-25 ההיענות יורדת ל-70% ומגיל גיל 55 היא עולה ל-80%.
בחלוקה על פי מגזרים אצל החרדים הנכונות להתחסן היא נמוכה במיוחד – רק 64% הביעו נכונות. אצל הדתיים ההיענות עולה ל-80%, ואצל מי שמגדיר את עצמו חילוני ההיענות עומדת על 77%.
בקופות החולים מקווים שראש הממשלה והשרים יתחסנו ראשונים כדי לשמש דוגמה ולרכך קצת את החשש של רבים מאיתנו. "הדוגמה האישית היא החשובה ביותר", ציין רן סער, מנכ"ל מכבי שירותי בריאות. "אני למשל אהיה הראשון שמתחסן במכבי כדי שכולם ידעו שאין בעיה לאדם בגילי, בן 68, להתחסן".
פרופ' שלמה וינקר, ראש חטיבת הרפואה, לאומית שירותי בריאות, סיפר על ההיערכות: "ברגע שנקבל את החיסונים אלינו ואת פקודת החיסון נתחיל לחסן בשתי משמרות ביממה למשך כל ימי השבוע".
יוסי גל, ראש מינהל אספקה בשירותי בריאות כללית, סיפר: "יש לנו עשרות משאיות שהכשרנו אותן על מנת להעביר חיסונים בקירור. מדי יום ייצאו עשרות משאיות לכ-420 נקודות חיסון".
בקופות החולים מזהירים שכדי לחסן את אוכלוסיית ישראל ייקח 3 חודשים לפחות. כלומר, החורף הזה הוא עדיין מסוכן למרות החיסונים. "זה בהחלט נראה ככה", אמר פרופ' אהוד דודסון, מנכ"ל שירותי בריאות כללית. "אני רואה מצב שבו אנחנו צריכים עדיין בחורף הקרוב לשמור על כל הכללים שאנחנו כל הזמן מדברים עליהם - המסכות, הריחוק החברתי, ההיגיינה".
פרופ' דודסון הוסיף ואמר כי לדעתו החיסון הוא "'הגיים-צ'יינג'ר' הגדול" והוא חושב שיש כאן "אור בקצה המנהרה". לדבריו, בעוד שנה הקורונה כבר תהיה מאחורינו.