בחודשים האחרונים, מאז פרוץ המגפה, רבים מאיתנו נדרשו לבצע בדיקת קורונה. אלא שלצד החשש הבריאותי והאישי מפני תוצאה חיובית – דגימת המטוש כרוכה באי נעימות פיזית, מה שככל הנראה הרתיע לא מעט אנשים מלבצע את הבדיקה. כעת, בניסיון לעודד את הציבור לבצע אותה – במשרד הבריאות החליטו לשנות את ההנחיות באופן מיידי, כך שהבדיקה לא תגרום לכאב.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
במסמך של משרד הבריאות, שעליו חתומה ראש שירותי בריאות הציבור, ד"ר שרון אלרעי-פרייס, ניתנו הנחיות ברורות חדשות למבצעי הבדיקות. "נדרש לדגום מחלל האף האמצעי על ידי הכנסת המטוש לעומק מקסימלי של 2.5 ס"מ, או עד שפוגשים בהתנגדות. במקום זה עוצרים ומסובבים את המטוש כמה פעמים, ממתינים 15-10 שניות ואז מוציאים את המטוש".
כדי להימנע מכאב בהליך הדגימה מהלוע, כתבה ד"ר אלרעי-פרייס: "נדרש לדגום רק מהאזור העליון ובצדדי הלוע באופן שלא יכאיב לנדגם. במקרים מיוחדים בלבד, שבהם יש צורך בהקלה לילדים קטינים או לקשישים – ניתן לדגום מהלשון בעזרת מטוש או לאסוף רוק למבחנה. עוד הובהר לדוגמים כי עבור כל מבחנה יש לצורך לעשות שימוש ב-2 מטושים".
מסמך ההנחיות החדש כבר התקבל במד"א, והוא יועבר לצוותי הדיגום כדי ליישם את התנאים באופן מיידי בשטח. ההוראות הועברו גם לבתי החולים, למוקדי הרפואה הדחופה ולחברות הפרטיות שמבצעות בדיקות קורונה.
רועי, בן 35 מירושלים סיפר על החשש שלו מלהיבדק: "מאז פרוץ המגפה בישראל היו מספר פעמים שחוויתי תסמינים כאלו ואחרים אבל עצרתי את עצמי מללכת לעשות בדיקה בגלל חשש שזה יכאב. אמרתי לעצמי שהגבול האדום שלי יהיה רק אם יופיע אצלי חום גבוה".
לדבריו, חברים שעברו את הדגימות סיפרו שזה כאב ולכן הוא חשש: "אפילו נמנעתי מטיסה ליוון מכיוון שזה היה כרוך בבדיקה. אני שמח על ההנחייה החדשה לבצע בדיקות בלי להכאיב".