גבר בן 46 פונה אמש (שני) למרפאת "טרם" בירושלים כשעה לאחר שקיבל חיסון נגד קורונה בבית החולים. הגבר, שלא סובל ממחלות רקע אך כן אלרגי לפניצילין, קיבל טיפול תרופתי ומצבו התייצב.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
במרפאה ציינו כי הוא אובחן עם תגובה אנפלקטית כתוצאה מהאלרגיה שלו ולאחר שמצבו יוצב - הוא עבר להשגחה.
גם במשרד הבריאות התייחסו בדף תשאול למתחסן האלרגי לאפשרות של תגובה אנפלקטית כתוצאה מאלרגיה. בדף התשאול נכתב כי יש לברר עם המטופל את גורם האלרגיה טרם החלטה על חיסון, ולא לחסן אם ידוע על "תגובה אנפלקטית לחיסון הקורונה או שידוע על אלרגיה לפוליאתילן גליקול (PEG)".
ד"ר שרון אלרעי פרייס התייחסה בריאיון ליונית לוי במהדורה המרכזית לשני החולים שסבלו ממחלות רקע קשות ומתו ביממה האחרונה לאחר שחוסנו: "מדובר באנשים עם מחלות רקע מאוד משמעותיות ואנחנו בוחנים כל מקרה לעומק. אנחנו מחסנים אוכלוסייה בסיכון, קשישים עם מחלות רקע, וברור שיכולה להיות תמותה שאיננה קשורה כלל לחיסון. חשוב לזכור שזו האוכלוסייה הכי פגיעה לקורונה ולכן היא צריכה להתחסן".
מוקדם יותר אתמול מת מדום לב גבר בן 75 מבית שאן שסבל ממחלות רקע רבות, שעתיים אחרי שקיבל את החיסון לקורונה. הגבר קיבל את הזריקה בשעה שמונה וחצי בבוקר, המתין במרפאה של קופת חולים כללית, ולאחר שהרגיש טוב - שוחרר הביתה. זמן מה לאחר ששהה בביתו, הוא איבד את ההכרה ולאחר מכן נקבע מותו כתוצאה מאי ספיקת לב. במשרד הבריאות הודיעו שלגבר היסטוריה של התקפי לב, ומעריכים שאין קשר בין החיסון למוות. עם זאת, ועדה בראשות ראש אגף בטיחות במשרד תבדוק את המקרה.
פרופסור חזי לוי, מנכ"ל משרד הבריאות, אמר בריאיון לכאן רשת ב' כי מדובר "באדם מבוגר שסבל ממחלות רקע ונפטר כמה שעות לאחר קבלת החיסון. לא ידוע אם יש קשר לקבלת החיסון, ומבדיקה ראשונית לא נראה שיש כזה. ועדה בראשות ראש אגף בטיחות תבדוק זאת". משפחתו של הנפטר ביקשה שלא לקשור בין המוות לבין קבלת החיסון.