עוד ועוד נבחרי ציבור הולכים ומתגלים כמפרי הנחיות - אבל ראש הממשלה בוחר להפנות אצבע מאשימה דווקא כלפי הציבור. בשיחה שקיים היום (רביעי) בזום עם כ-200 ראשי ערים ורשויות אמר נתניהו כי אם היה מספיק ציות מצד האזרחים, "היינו גומרים את המגפה".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ראש הממשלה התייחס למגמה החיובית של נתוני התחלואה בימים האחרונים – אך שידר אופטימיות זהירה. "אנחנו נמצאים בתהליך חיובי, אבל יכולים שוב להיכנס לסגר ארוך ומיותר", אמר לראשי הערים. "יש בעיה מיידית - צריך לפעול למניעת שמחות, ריכוזים, התקהלויות, ואכיפה באמצעות המפקחים שלכם. יש לכם יכולות פעולה, אלה הדברים המיידים שאנחנו צריכים כרגע כדי להוריד את העקומה ולחזור לתוכנית הרמזור".
"אין ערים ירוקות, אין שום דבר - הנתונים הם בלתי אפשריים, כולם נדבקים במצב הזה. אין לנו ברירה, אנחנו חייבים להוריד את התחלואה, ולכן הסגר", הסביר נתניהו. "הסגר הזה פחות עוצמתי מהסגר הראשון, הוא נותן לנו בלימה מסוימת, אבל אנחנו חייבים להוריד את המספרים בעזרתכם - המטרה היא להגיע שוב לרמזור".
"כולנו רוצים לחזור אליו. אבל כדי להגיע נצטרך לעשות דברים לא פשוטים כשאחד מהם זה להשיג ערכות בדיקה מהירות שיהפכו לאמצעי תעשייתי". נתניהו הוסיף: "אם הייתי מביא לכך ש-95 אחוז מהציבור שאומרים שהם חובשים מסכות באמת היו חובשים מסכות, היינו מגיעים לתוצאות הרבה יותר טובות".
ראש הממשלה התייחס למרוץ לחיסון: "תהיה תחרות בין-לאומית אדירה על החיסון. אני יכול לומר שיהיו חיסונים וכנראה נוכל לחיות בדרך אחרת, שונה בתכלית משגרת הקורונה שאנו עושים בין סגר לסגר. החיסונים בדרך ואנחנו עושים מאמץ שיגיעו למדינה בזמן סביר".
ראשי ערים דורשים נציגות בקבינט
ראשי הערים מצידם פנו לראש הממשלה וקראו לו להכניס במיידי ערכות של בדיקות קורונה מהירות למוסדות החינוך ולבתי אבות. "יש פתרון טכנולוגי שעובד כבר בשוק הפרטי, למה לא מאמצים אותו?", תהה יו"ר השלטון המקומי חיים ביבס.
כמו כן ראשי הערים דרשו נציגות של השלטון המקומי בקבינט הקורונה, והוחלט כי יו"ר מרכז השלטון המקומי חיים ביבס יהיה משקיף בקבינט. לטענתם מדובר בצעד נחוץ לביצוע הטיפול הדיפרנציאלי והנציגות תחזק את אמון הציבור בדרג מקבלי ההחלטות.