בעוד שהעולם החל במבצע החיסונים, ממשיכים להתגלות תסמינים חדשים של נגיף הקורונה. מחלימים בריטים דיווחו היום (שלישי) על ריחות חזקים שמלווים אותם זה חודשים, ולרוב מדובר בריחות שמזכירים דגים וגופרית. ראש תחום אף-אוזן-גרון בבריטניה הסביר כי מדובר בסימפטום "מאוד משונה וייחודי" המקושר למה שהיה כבר ידוע בקרב חולי קורונה כהפרעות בריחות וטעמים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
פרופסור נירמאל קומאר, היה בין הראשונים שזיהה את סימפטום התתרנות שהתגלה אצל חולי קורונה עוד בחודש מרץ. אולם מתוך אלפי החולים שמאבדים את חוש הטעם והריח, מסתבר כי חלקם סובלים מתופעה המכונה פרוסמיה. התופעה מתבטאת בחוסר יכולת של המוח לזהות את הריח הטבעי של משהו מסוים והמרתו בארומה לא נעימה (בלשון המעטה).
פרופסור קומאר הסביר כי "הסימפטום פוגע אנושות באורח חייהם של חלק מחולי הקורונה" שסובלים מהשלכות ארוכות טווח. קומאר הוסיף ואמר שהקורונה הוא ווירוס נוירוטרופי, כלומר כזה שמשפיע על מערכת העצבים בראש ובייחוד העצבים ששולטים בחוש הריח שלנו. "זה פוגע במכניזם ששולח אותות למוח, אבל אנו מוצאים דרכים שונות כדי לעזור לחולים להחלים".
דניאל סבסקי, בנקאי בן 24 מלונדון, סיפר כי איבד את חוש הטעם והריח שלו למשך שבועיים אחרי שנדבק בקורונה בחודש מרץ ומאז הוא סובל מפרוסמיה. סבסקי הסביר כי כעת ריח של בוטנים למשל מקבל ניחוח שמזכיר גופרית, "כמו טוסט", סיפר, "זה פשוט פגע בהנאה שלי מאוכל וזה קצת מדכא".
ארגון הצדקה "אסבנט", שתומך באנשים עם בעיות בחוש הריח, אוסף בחודשים האחרונים עדויות ומידע מחולי קורונה במטרה לנסות ולעזור להם. ביחד עם הארגון הבריטי לאף-אוזן-גרון הם ממליצים לכל מי שסובל מהסימפטום לעבור "הכשרה מחודשת של חוש הריח", באמצעות הרחתם של ורדים, לימונים, ציפורן ושמן אקליפטוס בכל יום למשך 20 שניות.