סופשבוע של תמונות מהעומס בקניונים שטפו את הרשת. מצד אחד, קניונים עמוסים וצפופים כאילו אין קורונה. מצד שני, קניונים אחרים נותרו ריקים וסגורים, מותירים את בעלי העסקים שבהם שבורים ומתוסכלים. מציאות סוריאליסטית, מעוותת והזויה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
לאור הפתיחה החופשית של הקניונים צריך להבין דבר אחד- מדינת ישראל חייבת עוד אלטרנטיבה. כרגע הממשלה יודעת לעשות שני דברים בלבד: סגר ופתיחה חופשית, כאילו מדינת הסטארטאפ שלנו לא יודעת לייצר פתרונות חכמים. כאילו הפתרונות למגפה טמונים רק בהתנהלות מיושנת, מסורבלת וחסרת מעוף.
כבר שמעתי כל מיני הסתייגויות מצד גורמים בדרג מקבלי ההחלטות. אומרים לי ״האזרחים לא ישתפו פעולה״, אומרים לי, ״טכנולוגיה זו פגיעה בפרטיות״. אז אני רק רוצה להזכיר לכל ״האומרים לי״ שאנחנו המדינה היחידה שהאזרחים פותחים תיק בכניסה לקניון, או בכניסה לאירוע, שפותחים לנו את הרכב בחניון, בקניון, ברכבת ובכל מקום ציבורי, אז זו לא פגיעה בפרטיות?
אבל התרגלנו... למה?
כי החיים חזקים יותר ואנחנו רוצים לחיות. הלכנו למסעדות מבלי לפחד מפיגועים, עלינו לאוטובוסים בלי לחשוש ממטענים וטיילנו בירושלים גם בימי האינתיפאדה הקשים. אז היום המציאות דורשת מאיתנו לחיות עם קורונה. ואנחנו רוצים להמשיך לצאת למסעדות, לקניון, לאירועים מבלי להידבק ואנחנו יודעים שזה אפשרי!! כי עם הספר הוא גם עם המדע, כי יש פתרונות טכנולוגיים מידיים וכי אנחנו חפצי חיים.
בהינתן העובדה שאין עדיין בדיקות לא פולשניות ובהינתן הצורך לסייע באכיפה, כפי שראינו מהניסוי בשישי בקניונים, אני מציע את המודל הבא: למעט מוסדות חינוך יש להיכנס עם אפליקציה לכל מקום סגור. האפליקציה תכלול את נתוני משרד הבריאות וקופות החולים ולא תאפשר כניסה למבודדים. האפליקציה תאפשר כניסה חופשית לכל מקום עבור חצי מיליון המחלימים או הסרולוגים, שאר המקומות יחולקו לשניים: האחד, מקומות שנכנסים אליהם ללא בדיקות, אבל עם אפליקציה בכניסה וביציאה על ידי קורא ברקודים, והשני - מקומות שנכנסים אליהם רק עם בדיקה שלילית מ-72 השעות האחרונות.
לכל מקום יוגדר ״מקסימום תכולה״ של אנשים. מרגע שהכניסה תזהה מקסימום תפוסה כפי שהוגדר, תיעצר הכניסה ותתאפשר סירקולציה של נכנסים ויוצאים בהתאם לכמות שאושרה. האכיפה היא מאד קלה כשהטכנולוגיה מתקדמת.
במקביל, נוכל להגדיר דיפרנציאלית בהתאם לשיעור התחלואה מקומות המחייבים בדיקה וכאלו שלא. דוגמאות לחלוקה למקומות רק עם אפליקציה והגבלת תכולה: תחבורה ציבורית, קניונים, מרכזי קניות, מסעדות, חדרי כושר וחוגים. עבור אפליקציה + בדיקות: בתי מלון, אולמות תרבות, מועדונים, כנסים, אירועים - חתונות וכו'. בכל המקומות הקפדה על מסכות ותו סגול.
רק באופן הזה נקבל שליטה מלאה על מקומות ציבוריים סגורים, לא יהיה לחץ גדול על בדיקות, וכל העסקים יוכלו לפעול תוך שמירה על כל כללי הבטיחות. לאזרחים כמובן יהיה תמריץ להוריד את האפליקציה כדי לצאת וליהנות, גם התחקורים יהיו פשוטים יותר ולתעודת מחלים תהיה משמעות גדולה.
כבר ערכנו בשלטון המקומי בדיקות מול חברת הטכנולוגיה, והם מוכנים להתחיל פיילוט ממחר בבוקר. זאת אומרת, שתוך שבועיים ניתן ליישם את הטכנולוגיה בכל המדינה עם האפליקציה, הברקודים וההסברה הלאומית לכל אזרח.
אז אני פונה לכל חברי הקבינט – למה אתם מחכים? ההתנפלות של התושבים על הקניונים בסוף השבוע היא נורת אזהרה לניהול המחדל הבא של יציאה מהסגר, להעלאת התחלואה ולגרירת העם לסגר שלישי שימוטט סופית את החברה והכלכלה בישראל!! הרי כבר היינו בסרט הזה.
לא הגיע הזמן לייצר פתרונות יצירתיים וטכנולוגיים כמו שאנחנו יודעים לעשות?! ישראל היא אומת הסטארט אפ, כבר אמרנו אלף פעמים. אז יש הרבה רעיונות ויש מה לעשות, אסור לנו לשבת בחיבוק ידיים ולחכות לסגר השלישי. אפשר וצריך למנוע אותו.
הכותב הינו יו"ר המרכז לשלטון מקומי, נציג השלטון המקומי בקבינט הקורונה וראש עיריית מודיעין, מכבים-רעות