בדרך לפתיחת מרכזי הקניות הגדולים, והאם עוצר לילי אכן יוטל? ראש הממשלה, השרים ונציגי משרד הבריאות והמל"ל ממשיכים לדון בימים אלה בהגבלות נוספות שהם שוקלים להטיל על הציבור כדי לצמצם את היקפי התחלואה שהולכים ועולים - ובמקביל, גם במתן הקלות נוספות - כשהחלטה על הקלה אחת ככל הנראה כבר התקבלה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
אם לא יהיה שינוי משמעותי שלא נראה כרגע לעין, מרכזי "ביג", שקבלו על כך שהם נשארו סגורים בזמן שחנויות הרחוב נפתחו, ייפתחו תחת אותן מגבלות של חנויות הרחוב. יש הסכמה בנושא הזה בין כמעט כל הגורמים - וגם משרד הבריאות שהתנגד, התרכך בסוגיה הזו. קבינט הקורונה צפוי להתכנס שוב בתחילת השבוע לקבלת החלטות סופיות, אך זהו הכיוון המסתמן.
במקביל להחלטה על מרכזי הקניות הפתוחים, שצפויה להקל על הציבור, עד יום ראשון יגובשו כללים חדשים שיכניסו יותר ערים למסלולי הסגר, כלומר - יותר ערים יהפכו לאדומות. ככל הנראה שמדובר בסדר גודל של 10 עד 20 ערים שייכנסו לסגרים כדי לאפשר דיפרנציאליות בין ערים עם תחלואה גבוהה לבין ערים עם תחלואה נמוכה.
ומה בנוגע לשאלת העוצר הלילי, ששבה ועלתה בימים האחרונים? הערב נערך דיון במועצה לביטחון לאומי בהשתתפות צוות שרים ומומחים, כשעל הפרק השאלה המרכזית: האם הטלת עוצר בלילות היא אפקטיבית? הפרויקטור היוצא גמזו, אנשי משרד הבריאות ובראשם השר אדלשטיין ומרבית אנשי כחול לבן סבורים שלא - ושמדובר במהלך מיותר לאור העובדה שהפעילות גם ככה סגורה ברובה בלילה.
עם זאת, ראש הממשלה נתניהו רוצה לבחון את המהלך בכל זאת, ואלו הסוגיות שצריך ללבן: מתי יתחיל העוצר האם מדובר באיסור מעבר בין ערים הגבלת מרחק יציאה מן הבית? מה הוא צפוי למעשה לכלול? איך אוכפים אותו? והאם שווה להשקיע באכיפה ביחס לתמורה? נכון לעכשיו אין רוב למהלך הזה - והסוגיה תגיע לדיון בקבינט הקורונה בשבוע הבא.