לקראת הגעת חיסוני הקורונה לארץ, במערכת הבריאות מזהירים מפני חשש ציבורי מהתחסנות, שמשותף גם לרופאים בכירים בישראל. הסוגיה הניצבת בפני מערכת הבריאות כעת היא כיצד לחלק את החיסונים לקבוצות השונות באוכלוסייה. האופציה שנשקלת עתה היא לתת את החיסונים של מודרנה ופייזר, המתבססים על טכנולוגיה חדשנית, דווקא לצעירים, ולשמור את החיסון של אסטרה-זנקה למבוגרים ולחולים הכרוניים. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

במערכת הבריאות נערכים לשלב בו יגיעו לישראל החיסונים נגד נגיף הקורונה ומתריעים: רבים יפחדו להתחסן מכיוון שהחיסונים חדשים והשפעתם אינה ידועה, בפרט יש חשש מהחיסונים של החברות מודרנה ופייזר, שפועלים בטכנולוגיה שמעולם לא נוסתה בעבר. זאת, בניגוד לחיסון שמפותח באסטרה-זנקה, המתבסס על טכנולוגיית חיסונים מוכרת.

כעת, נשאלת השאלה כיצד הדבר ישפיע על תיעדוף החיסונים. האם יבחרו במשרד הבריאות לתת את החיסונים של פייזר ומודרנה, שמבוססים על הטכנולוגיה החדשה, דווקא לצעירים ולבריאים באוכלוסייה, ואת החיסונים עם הטכנולוגיה הישנה והמוכרת של אסטרה-זנקה למבוגרים ולחולים הכרוניים?

במסמך כתב המינוי של הוועדה המייעצת, טוענים כי זאת בהחלט אפשרות. "יש לקבוע את סדר החיסון והאם יש משמעות באיזו טכנולוגיית חיסון להשתמש על פי קבוצות התיעדוף", כך נכתב. בימים הקרובים הוועדה המייעצת של משרד הבריאות תצטרך להכריע בסוגיה.


גם רופאים בכירים חוששים מפני החיסונים של פייזר ומודרנה, שפועלים בטכנולוגיה החדשנית. "יש פה איזשהו תהליך של עיגול פינות", אמר השבוע פרופ' אבינועם רכס, נירולוג בכיר בבית החולים הדסה, ששימש בעבר יו"ר לשכת האתיקה של ההסתדרות הרפואית, בכתבה לחדשות 12. "אישורים מהירים מדי מעוררים אי נוחות גדולה מאוד".

פרופ' רכס הוסיף: "אם ינחת מחר בלוד מטוס עם 200 אלף חיסונים ויגידו 'בבקשה, בוא תתחסן, תחסן את אשתך, תחסן את הילדים', אני חושב שלפחות יהיה לי היסוס. אני לא יודע להגיד מה אני אעשה".