חולי קורונה יאותרו באמצעות הביוב: אחרי הפיילוט המוצלח באשקלון, שם הצליחו לנטר ולמפות מוקדי קורונה באמצעות דגימות וחיישנים שהתקינו במערכת הביוב - פיתוח עליו עמלו באוניברסיטת בן גוריון בנגב בשיתוף משרד הבריאות, בשבוע הבא פרויקט איתור החולים המהפכני הזה יורחב ל-14 ערים בישראל.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
היום (חמישי) נחתם הסכם בין אוניברסיטת בן גוריון בנגב ומשרד הבריאות על שיתוף פעולה ליישום השיטה הזו שתתריע על חולי קורונה על פי בדיקה במערכת השפכים בכל יישוב. השיטה תאפשר ניטור לפי ערים, שכונות ואפילו רחובות - ואז ניתן יהיה להחיל סגר על רחוב או שכונה ולא בצורה גורפת כמו בסגר כללי.
השיטה תופעל בין היתר בירושלים, בבאר שבע, רהט, בית שמש, נתניה, כפר סבא, טירה, אלעד, רמת השרון, פרדסיה, בנימינה, להבים ובערים נוספות ברחבי הארץ.
החוקרים יוכלו לאתר ערים ושכונות שבהן רמת התחלואה גבוהה והאם יש בהן מגמת ירידה או עלייה בתחלואה. בהמשך, יוכלו החוקרים לספק אינדיקציה מוקדמת לזיהוי הנגיף והתרעה לקראת התפרצות. הפיתוח הזה אמנם לא יחליף את הבדיקות אבל כן יהיה כלי משלים ויסייע במאבק בקורונה.
"אנחנו פיתחנו שיטות לאתר את הנגיף בתוך מי השפכים על מנת לעשות ניטור לכלל האוכלוסייה תוך כדי הסתכלות על השפכים", אומרת קארין יניב, דוקטורנטית במחלקה להנדסת ביו-טכנולוגיה באוניברסיטת בן גוריון בנגב, "זאת על מנת לאתר את הנגיף ברמת השכונות והערים ואולי אפילו להגיע בעתיד לרחוב וכך בעצם למצוא את מוקדי ההתפרצות בראשיתם ולמנוע סגרים".