כמה שבועות אחרי שחרור המגבלות המחמירות, בקבינט הקורונה ובמשרד הבריאות מבינים שהירידה בתחלואה שהביא הסגר השני נעצרה, ומגמות מדאיגות של עלייה נרשמות בכמה מוקדים מרכזיים ברחבי הארץ. זו הסיבה שבצמרת מקבלי ההחלטות מנסים להתוות מדיניות חדשה להתמודדות עם המצב, כשאחד הרעיונות שחזרו לשולחן הוא העוצר הלילי.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
חרף התפיסה הציבורית שלפיה התפשטות המגפה היא נחלתם של יישובים ספציפיים בארץ, בעיקר במגזר הערבי – נראה שהתמונה בפועל היא אחרת לגמרי. ישראל מתקרבת בצעדי ענק לכך שמקדם ההדבקה יעלה ל-1, כלומר – שאדם חולה מדביק לפחות אדם אחד נוסף בקורונה.
בנתונים שהוצגו אמש (שישי) לבכירי משרד הבריאות, נראה שהמצב המדאיג נמצא בפריסה רחבה, ובערים מרכזיות מאוד בישראל. ברשימת הערים והיישובים שבהם מקדם ההדבקה כבר חצה את 1 נמצאות: תל אביב, הרצליה, באר שבע, חלק מהרובעים בירושלים, פתח תקווה, חיפה, גבעתיים, קריית אתא ואלפי מנשה. כלומר, מדובר בבעיה כלל ארצית. במצב הנוכחי, גל ההקלות הבא לא ייצא לפועל, וזה כבר ברור לחלוטין גם לחברי הקבינט.
בגלל העלייה בתחלואה, שוב עולה על שולחנם של מקבלי ההחלטות הרעיון של עוצר לילי. בין היתר נבדקת האפשרות למנוע מאנשים לצאת מהבית כבר החל מהשעה 18:00 או 20:00, ועד שעות הבוקר. ראש הממשלה נתניהו נוטה כבר כמה שבועות לבחירה באפשרות הזו.
אך כעת אנחנו יכולים לדווח ששלשום נערכה ישיבה בנושא הסגר הלילי בין המל"ל לבין משרד הבריאות. באותה הישיבה, בכירי משרד הבריאות הביעו התנגדות לרעיון של הסגר הלילי, ונימקו את עמדתם בשני טעמים. ראשית, הם טוענים שמדיניות כזו תהיה קשה מאוד לאכיפה; ובנוסף, הם טוענים שעדיין לא ברור כמה עוצר לילי הוא דבר אפקטיבי.
כלומר, אם מירב ההדבקות מקורן בסופרמרקטים או בבתי הספר ובגני הילדים – אין משמעות לעוצר לילי. בסיום הדיון הוחלט לנסות ולבדוק את ההחלטות שהתקבלו בנושא הזה בעולם, כדי לנסות ולהשליך על מדינת ישראל.