במשרד הבריאות מגבשים המלצות להחמרת הסגר לנוכח העלייה בתחלואה שיוצגו בפני קבינט הקורונה בתחילת השבוע הבא. החשש של גורמי המקצוע הוא שלמרות שישנו צורך חיוני להחמיר את ההגבלות, המצב הפוליטי ימנע ממקבלי ההחלטות לקבל את ההמלצות הנדרשות לצורך הורדת התחלואה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
גורם בכיר במשרד הבריאות אמר הבוקר (חמישי) בשיחה עם N12: "התחלואה עולה והתחזיות של משרד הבריאות לגבי העלייה מתגלות כמדויקות. בניגוד לספטמבר, שבו ידענו שהסגר מוריד את התחלואה, הפעם הסגר חלש מאוד ואנו צופים שהוא לא יגרום לאותה השפעה. הכלי היחיד שיש לנו ביד כרגע הוא החיסונים, אך השפעתו איטית. אנו חוששים שהתחלואה תמשיך לגדול ושוקלים להמליץ על צעדים יותר חריפים כמו החמרת הסגר, אבל בסיטואציה הפוליטית הנוכחית יהיה קשה מאוד לעשות זאת".
ההחמרות עליהן מדברים במשרד הבריאות הן בראש ובראשונה סגירת מערכת החינוך. נוסף על כך, דנים באפשרות להדק את הגבלת 1,000 המטרים ליציאה מהבית, והגברת האכיפה, לצד סגירת מקומות עבודה נוספים, גם במגזר הפרטי. "המפתח להורדת התחלואה נמצא בסגירת מערכת החינוך", אמר הבכיר במשרד, "ההמלצות עוד לא גובשו - אך מתקיימים דיונים ובתחילת השבוע נציג אותם".
ד"ר איתי פסח, מהמרכז הרפואי שיבא תל-השומר וחבר בצוות המייעץ לפרויקטור הקורונה פרופ' נחמן אש, אמר: "אנו עוקבים בדאגה אחר העלייה בתחלואה ורואים את כמויות החולים שמגיעים למחלקות הקורונה בכל הגילים ובכל המצבים. יש עלייה משמעותית בחולים הקשים: אצלנו המספר הכפיל את עצמו תוך שבוע. את הלב שלי זה שובר. רגע לפני החיסון אנשים נדבקים בנגיף ומתים. זה כל כך חבל, אם היינו יכולים להימנע מהתחלואה היינו יכולים להציל אותם. מצד שני, מערכת הבריאות רחוקה מסף הספיקה שלה, התחזקנו ויש לבתי החולים עוד יכולות. אנחנו עדיין לא במצב של הרמת דגל אדום, אבל אם התחלואה תמשיך לעלות בקצב הזה - לא תהיה ברירה".
חבר בצוות הטיפול במגפות של משרד הבריאות תיאר בשיחה עם N12: "שקלול הנתונים הכולל את שיעורי ההדבקה, האפקטיביות המוגבלת של צעדי הריסון והסיכון בעלייה בתחלואה הנובע מהמוטציה הבריטית, מצביעים על כך שיש סיכון גבוה לתחלואה קשה בשיעור אף גדול יותר משיא הגל השני - בשיא החורף העמוס גם כך במערכת הבריאות".
החבר בצוות הוסיף: "אנחנו מצליחים באופן היעיל בעולם לחסן את האוכלוסייה, אך אם נאפשר בציר המקביל לתחלואה לעלות באופן לא נשלט, נסיים את האירוע עם פגיעה משמעותית בבריאות האוכלוסייה ותמותה נכבדת שהייתה ברת-מניעה. חשוב, שרגע לפני הצלחה דרמטית, לא נשלם מחירים כבדים שיהפכו את ההצלחה לכישלון".