מבצע החיסונים הגדול יוצא לדרך: במשרד הבריאות מתכוונים להתחיל לחסן נגד קורונה כבר ביום ראשון הקרוב. תחילה יחוסנו הצוותים הרפואיים, ושבוע לאחר מכן, ב-27 בדצמבר, יתחילו לחסן את כלל האוכלוסייה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
אם בתחילה חשבו לחסן קודם כל את האוכלוסיות בסיכון, כמו מבוגרים ואנשים עם מחלות רקע, כעת מעריכים שלא יהיה צורך בתעדוף הזה מכיוון שלא מספיק אנשים מהאוכלוסיות בסיכון יסכימו להתחסן – כך שכרגע יש מספיק מנות חיסון לכולם.
התוכנית היא לחסן 60 אלף איש ביום. על פי ההערכה בתוך מספר שבועות אנחנו נגיע למאות אלפי מחוסנים, ותוך כדי יגיעו חיסונים נוספים של חברת מודרנה. אם הכול ילך על פי התוכנית, במערכת הבריאות מסמנים את חג הפסח כמועד שבו אפשר יהיה להסיר חלק גדול מאוד מההגבלות.
מי שקיבל חיסון נגד שפעת ייאלץ להמתין שבועיים עד שיוכל לקבל גם חיסון נגד קורונה. זה לא בגלל שיש חשש מהשילוב בין שני החיסונים, אלא יותר בגלל המעקב הקפדני בארץ ובעולם אחרי תופעות הלוואי של חיסון נגד קורונה – ובמשרד הבריאות לא רוצים לערבב בין השניים.
"אני חושב שבהחלט על מנת לתת דוגמה לציבור ולהראות שאנחנו העוסקים בכך חושבים שהחיסון בטוח ויעיל, אנו צריכים להתחסן בין הראשונים", אומר מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' חזי לוי, בריאיון למהדורה המרכזית. "גם אני אשמח להתחסן עם החיסון הזה. אנחנו נקבל הרבה חיסונים, אני מנוע מלהגיד במדויק את המספר, אנחנו אמורים לקבל כמות רבה על מנת להתחיל מהר לחסן קבוצות שונות".
פרופ' לוי הוסיף כי יש תכנון למספר משלוחים נוספים של חיסונים שצריכים להגיע, חלק בעוד שבוע. "על פי התכנון נוכל להתחיל לחסן גם את קבוצות התעדוף כפי שתעדפנו, ואם יהיו מספיק חיסונים נוכל גם לחסן מספר קבוצות במקביל יחד עם הקופות ולא להיצמד ממש לתוכנית".
מנכ"ל משרד הבריאות התייחס לדרכון הירוק שיינתן לכל מתחסן. לדבריו, הדרכון הירוק יינתן לאחר 2 חיסונים, בהפרש של 21 יום בין החיסון הראשון לשני, וההשפעה של החיסון תהיה מירבית. "הדרכון הזה יעיד שהאדם חוסן וייתן לו מספר יתרונות כמו חוסר צורך בבידוד, כניסה לכל מיני אירועים כמו תרבות, מסעדות וכו'". עוד ציין פרופ' לוי כי עושה רושם שיתפתח כרטיס חיסון עם תקן בין-לאומי שאולי יעניק למתחסן יתרונות מחוץ למדינת ישראל.
משרד הבריאות נגד פייק ניוז ברשתות
כדי להילחם בתופעת ה"פייק ניוז" ברשתות החברתיות וכדי לעודד אנשים להתחסן, במשרד הבריאות מקימים חמ"ל מיוחד שכל ייעודו יהיה להילחם במידע המוטעה שקשור לחיסוני הקורונה שיופץ ברשת.
הצוות שיאייש את החמ"ל יעבוד בכמה מישורים: הצוות יגיב ברשתות החברתיות על פרסומים שמפיצים שקרים בנוגע לחיסונים, וישתפו פעולה עם פייסבוק ישראל ועם מחלקת הסייבר של משרד המשפטים. המטרה היא להסיר מהרשת פרסומים כאלה - ובמקרים קיצוניים, אם שום דבר אחר לא יעזור, ישקלו להגיש תלונה במשטרה.