בשבועות האחרונים דווח על מספר מקרים של ילדים ונוער שאושפזו בטיפול נמרץ אחרי שהחלימו מקורונה, אבל אז לקו בתסמונת נדירה שפוגעת בתפקוד הלב. 25 הילדים אובחנו עם PIMS בארץ, ואחד מהם הוא אלחנן רופא בן ה-14, שאושפז בסורוקה במצב קשה. בשיחה ביחד עם רופאו בתוכנית "שלוש" עם ירון אברהם, הם סיפרו על המחלה הקשה והטיפול בה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"הגעתי לפני שבוע לבית החולים והמצב שלי היה מאוד קשה לא יכולתי ללכת או להזיז את הראש", שיתף הנער את שהרגיש, "היה לי לחץ דם מאוד נמוך, הרגשתי שהגוף שלי גמור – היו צריכים להרים אותי מהמיטה. הרגשתי חלש מאוד ולא יכולתי בכלל לזוז, אבל עכשיו אני בסדר גמור. כשהגעתי לבית החולים הרופאים השתלטו על המצב שלי מהר".
מה התסמינים של המחלה הקשה?
פרופסור דודי גרינברג, מומחה במחלות זיהומיות בילדים, בבית החולים סורוקה, טיפל ברופא ובעוד מספר ילדים שהגיעו עם התסמונת הנדירה. "עד היום נמצאו בארץ כ-25 ילדים שסבלו מהמחלה, רובם היו בגיל ההתבגרות", הבהיר גרינברג וסיפר על מהחלה: "הסימן העיקרי זה חום וחולשה, כמו שאלחנן סיפר, זה יכול לנבוע מפגיעה לבבית ובאיברים אחרים. אנחנו יודעים שהמחלה פוגעת באיברים כמו בכליות והמוח ובהחלט החום הוא סימן עיקרי. חלק גדול מהילדים לא ידעו שהם חולים בכלל".
"כחודש עד חודשיים מזמן החשיפה לקורונה יכולה להופיע התסמונת", תיאר הפרופסור, "גם אם הוא החולה ב-PIMS חלה קל בקורונה, פתאום יכולים להופיע הסימפטומים אלה. יש לנו כרגע בסורוקה שני ילדים עם המחלה שבכלל לא ידעו שהם חלו". התסמינים הראשוניים של המחלה כוללים פריחה, חום גבוה ועיניים אדומות.
"הטיפול צריך להיות יעיל ומהיר"
לדברי הרופא, זמן הוא פקטור חשוב בזיהוי וריפוי מהמחלה הזו, "הטיפול צריך להיות יעיל ומהיר", עוד הוא אמר כי עד היום "היו לנו חמישה ילדים בטיפול נמרץ (חולים עם PIMS) וכולם יצאו מזה בצורה מצויינת. בישראל כל ה-25 שאובחנו עם זה סיימו את הטיפול במצב טוב - כי הם הגיעו מספיק מוקדם וקיבלו את הטיפול המתאים".