בצל הירידה במספר הנדבקים היומי והמסרים הסותרים במשרד הבריאות בשאלת היציאה מהסגר, שר הבריאות יולי אדלשטיין אמר אמש (שני) במהדורה המרכזית כי רק כשיעדי התחלואה יושגו, ניתן יהיה לפתוח את גני הילדים. "אני אופטימי ומאמין שנגיע להקלות בשבוע הבא", אמר אדלשטיין. "אנחנו צריכים מדרגות של שבועיים בין פתיחה לפתיחה, אך היישובים האדומים יישארו בסגר".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בפתח הריאיון התייחס אדלשטיין למסרים הסותרים של בכירי משרדו באשר לפתיחת הגנים ביום ראשון. "אין שום מחלוקת", אמר. "יכול להיות שמישהו התנסח לא ברור. אין לנו תאריכים, יש לנו נתוני תחלואה. ברגע שנראה עמידה ביעדים שהצבנו לפתיחה ראשונה - אפשר יהיה לפתוח. אנחנו עוד רחוקים מהיעד. אני מבין את הקושי, אני לא ציני בנושא הזה. אנחנו לא בתוכנית יציאה, אנחנו עם תוכנית למניעת סגר שלישי".
"אני מספיק אופטימי וראיתי את כל התחזיות", המשיך אדלשטיין. "יש אנשים יותר אופטימיים ויש אנשים יותר זהירים שאומרים שלא נגיע לשם. יש סיכוי טוב, אבל כפי שאמרתי התשובה היחידה האמיתית היא לפי הנתונים". בשלב הראשון נפתח מסגרות לגיל הרך, נפתח עסקים ללא קבלת קהל ותוסר הגבלת ה-1,000 מטר אבל זה פחות או יותר הכיוון. אני כבר אומר, אנחנו צריכים מדרגות של שבועיים בין פתיחה לפתיחה".
על פתיחת תלמודי התורה והקריאות במגזר החרדי לפתוח בראשון את הישיבות אמר אדלשטיין: "אנחנו לא יכולים לצפות לציות במגזר הכללי אם יהיו פתיחות פיראטיות. באותם יישובים שנראה פתיחות פיראטיות יהיה עוצר מלא".
באשר לאפשרות שיוטל סגר דיפרנציאלי בערים אדומות בלבד, אמר אדלשטיין: "ברגע שתוכנית הרמזור הייתה בשלה לביצוע, היא אושרה בקבינט והיינו באחוזי תחלואה כאלה שרמזור לא יכול היה לעזור. היישובים האדומים יישארו בסגר על מנת לאפשר את הפתיחה שבהן התחלואה יורדת. אם יהיו הפרות המוניות אז התחלואה גם לא תרד".
"אנחנו צריכים להבין שאנחנו חיים במדינה שלא ניתן למנוע בה לגמרי את התנועה של האוכלוסייה", המשיך. "אנחנו נגביל את זה רק לתנועות חיוניות מיישובים אדומים. אם נראה שהמדינה הופכת אט-אט לירוקה נוכל להקדים חלק הפתיחות בתנאי שנוכל לעשות סגר באותם חלקים אדומים".
שר הבריאות התייחס גם למאבק בעלי העסקים לקבלת פיצויים ומענקים מהמדינה. "אנחנו נמצאים כרגע בקרב שממש לא ניצחנו בו", אמר. "בקרב לא נהוג לירות באחרים. אני חשוב שהיינו רואים פחות בעלי עסקים קטנים במצב כזה אם הם היו מקבלים פיצוי אמיתי ואני לא אסבול יותר את המציאות הזו. אני מבין את הצורך בצעדים הבריאותיים הקשים אבל אנחנו לא יכולים להשאיר אנשים רעבים לפת לחם. עם כל הקושי, אני קורא לחבריי להתאפק. אנרכיה תוביל אותנו לאסון".
אדלשטיין ציין כי יהיה מעוניין שפרופ' רוני גמזו יישאר בתפקיד הפרויקטור פרק זמן נוסף, אך אם זה יעזוב הוא ימנה לו מחליף. "אני מעוניין שהוא יישאר לפרק זמן, אבל צריך פרויקטור", הדגיש. "יש עומס בלתי רגיל על כל המערכת, חייבים אדם שכל כולו יהיה מושקע בדבר הזה".
על המערך החשאי לאשפוז חולי קורונה קשים מהמגזר החרדי בביתם שנחשף שלשום במהדורה המרכזית אמר אדשלטיין: "העברנו הון כסף לרפואה בקהילה, כולל אשפוזי בית והשאיפה שלנו היא להגן כמה שיותר על אותם חולים ממיטות בתי החולים. קופות החולים יודעות לטפל. העובדה שציבורים גדולים מסייעים בארגוני מתנדבים שונים תקל עלינו עוד יותר".