לקראת הכרעה: הבוקר (שני) צפוי להתקיים דיון מקדים שיעסוק במוקש הכי גדול: מערכת החינוך. גם משרד האוצר, משרד הבריאות והמל"ל יגישו את הצעותיהם ליציאה מהסגר. מחר קבינט קורונה יתכנס ויחליט על הארכת הסגר ומתווה היציאה האפשרי של מדינת ישראל. משרד הבריאות: תוכנית היציאה תהיה תלויה ישירות בנתוני הנדבקים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הרעיון המרכזי שעומד בבסיס מתווה היציאה הוא התקדמות על פי מדדי תחלואה, כלומר לפי מספר נדבקים יומי - ולא לפי תאריכים. אם הכול יתקדם כשורה, משרד הבריאות צופה מרחב של שבועיים בין שלב לשלב. עם זאת, פרקי הזמן הללו עלולים להתארך בשל עליית התחלואה בצאתנו מהסגר.
"אנחנו לא חושבים שהגענו ליעד עדיין", הבהירה אמש ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות ד"ר שרון אלרעי-פרייס. "נראה את הנתונים בימים הקרובים והם יהיו יותר מייצגים ממה שהיה בסוף השבוע. הייתה עלייה קבועה בחולים הקשים עד הסגר ועכשיו זה מתייצב. יש סימנים ראשוניים של שליטה במגפה".
"בין כל שלב לשלב נחכה לפחות שבועיים", אמרה ראש שירותי בריאות הציבור. "ראינו מה קרה בפעם הקודמת שפתחנו הרבה דברים במקביל ואסור לחזור על הטעות הזו. חייבים גם סגר דיפרנציאלי. אם לא נעשה סגר ביישובים אדומים אז מהר מאוד התחלואה תעלה בכל הארץ".
"חתונות והתקהלויות גדולות יגיעו בשלב האחרון כמעט", הדגישה ד"ר אלרעי-פרייס. "מוקדם יותר נפתח התקהלויות בכמות של כ-20 איש בשטח פתוח - בין אם זה לחתונה, לבר מצווה או למשחק - אבל לא מעבר לזה".
במקביל לתוכנית משרד הבריאות, גם משרד האוצר והמל"ל יגישו את הצעותיהם ליציאה מהסגר. משרד האוצר מציג תוכנית מרוככת יותר - הכוללת פתיחת מקומות עבודה באופן מיידי (שלב 0).
בעוד הדיונים על מתווה היציאה מן הסגר נמשכים, ראש הממשלה נתניהו השמיע אתמול ביקורת על המומחים שהתנגדו למהלך וכעת קוראים לצאת ממנו באופן מהיר. "כולכם הייתם נגד סגר, וקיבלנו את האבא של הזינוקים במחלה", אמר נתניהו בדיון ההתייעצות שקיים. "הסגר הביא לירידה דרמטית בתחלואה. מדברים פה על הקלות ולפתוח מהר ובחוסר זהירות בלי נתונים. לא נעשה פה תחרות של מי שפותחים יותר מהר".
בכך אימץ נתניהו את גישת משרד הבריאות, ואת המתווה שלו לעומת הגישה והמתווה של האוצר. בהקשר של ההפגנות – גם על רקע הדרישה של כחול לבן - נתניהו אמר בשיחות סגורות שהוא מבחינתו מסיר את ההתנגדות למצב החירום, ומבחינתו שיחדשו את ההפגנות גם בבלפור, למרות שהמשק עדיין יהיה סגור.
סימני שאלה לגבי מערכת החינוך
על פי מתווה משרד הבריאות, כיתות א'-ד' יחזרו ללמוד ב-1 בנובמבר, וכיתות ה'-י"ב רק ב-10 בינואר, בשלב השביעי. "הלימודים לא יחזרו לדעתי ביום ראשון הקרוב", הוסיפה אמש ראש שירותי בריאות הציבור. "אנחנו כרגע במדדי תחלואה שמקדם ההדבקה לא מתקרב ל-0.8. זאת אומרת אנחנו כרגע לא עומדים במדדי התחלואה שהצבנו לעצמנו ליעד הראשון וזה העיקרון".
למרות מצב התחלואה הקשה במגזר החרדי ולמרות שהוא עצמו נדבק בקורונה, הורה אתמול הרב חיים קניבסקי לבכירים במוסדות החינוך החרדיים לפתוח את תלמודי התורה הבוקר. אלא שמעט מאוחר יותר, הפך הרב קניבסקי את החלטתו והורה להותיר את תלמודי התורה סגורים, זאת - אחרי שהרב אדלשטיין, מבכירי הרבנים בציבור הליטאי, הורה להשאירם סגורים.