חשיפה: בסגר הקודם ישבנו באולפנים ואמרנו שהנחת העבודה בצה"ל היא שהמשבר ילווה אותנו עד החגים. איש לא דמיין את תסריט הבלהות אליו נקלענו ובצה"ל מעדכנים אמש (שישי) את הערכת המצב. התרחיש החדש שמעריכים בצבא הוא שהמשבר עלול להישאר איתנו עד סוף שנת 2021. בנוסף, התרחיש האופטימי לפי צה"ל הוא שהחיסון יהיה קיים רק ביולי 2021.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
גורם בכיר שמכיר את המספרים ואופן קבלת ההחלטות של הקבינט הטיל ספק רב ביכולת של ישראל להתגבר על הנגיף באמצעים שאנחנו מכירים. סגר וקטיעת שרשראות הדבקה, כבר לא רלוונטיים כי המספרים גבוהים מידי וסגר הוא אינו סגר כי ההחלטות פה מתקבלות באופן פוליטי ולא משיקולים עניניים.
האכיפה אינה מתמקדת במקומות עם התחלואה הגבוהה ובעיקר אי אפשר לחנך את הציבור הישראלי להתנהג בצורה שונה. הנגזרת של המצב היא שאנחנו עלולים להתעורר בחודש ינואר ולראות שאנחנו סופרים אלפי מתים, הכלכלה תיפגע עוד יותר ולא התגברנו על הקורונה. הכלים שהשתמשו בהם בגל הראשון כמו מערך קטיעת שרשרות הדבקה ועוד לא יועילו מול המציאות הקשה.
אנחנו עלולים לגלות שאנחנו הולכים לקראת חסינות עדר ושאנחנו מיישמים את המודל השוודי בלית ברירה ומבלי שבחרנו בכך. את המחיר הכלכלי והבריאותי אנחנו נשלם כשנצא מהמצב הזה והמציאות הזו עשויה ללוות אותנו עד 2021.
הערכת המצב החדשה של צה"ל מגיעה ימים ספורים לאחר שהפרויקטור פרסם את היעד שלו ליציאה מהסגר. גמזו הציג שלושה פרמטרים של תחלואה - שעם ההגעה אליהם - יחלו לנקוט בצעדי היציאה מהסגר. מדובר ב-2,000 נדבקים בלבד ביום, מקדם הדבקה שיעמוד על 0.8 בלבד ובמקביל למגמה יציבה של ירידה במספר הנדבקים (אחד המספרים שנשקלים הוא 300). אחד השרים בקבינט התייחס לרף שהציב גמזו ואמר: "אלו יעדים שאפתניים מדיי, בקצב שהוא מתאר נישאר בסגר עד נובמבר".
מרגע שנגיע למספרים שמציב הפרויקטור גמזו - ההמלצה בנקודה זו תהיה הגדלת פעילות המשק ל-50% וכן חידוש הפעילות של הפעוטונים והגנים. פתיחת המסגרות לגיל הרך חיונית כצעד ראשון עבור הרחבת פתיחת מקומות העבודה, שכן מיליוני הורים לא יוכלו ללכת לעבודה - כל עוד מסגרות החינוך נשארות סגורות.