בשל חשש שעשרות ישראלים אושפזו בטעות במחלקות קורונה כי אובחנו בטעות כחיוביים - בתי החולים של כללית מפסיקים את השימוש בבדיקות הקורונה המהירות סופיה. כך פורסם אמש (חמישי) במהדורה המרכזית.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ההחלטה של כללית התקבלה עקב חששות כבדים לאי דיוקים בבדיקות המהירות. כך למשל בית החולים סורוקה הפסיק כבר כמעט לגמרי את השימוש, בית החולים מאיר הפסיק לגמרי, ובתי החולים שניידר וכרמל אפילו לא התחילו להשתמש בהן. הסיבה המרכזית להחלטה שלהם היא החשש מאי דיוקים בתוצאה חיוביות שגויות, שלמעשה גורמות לאשפוז של אדם שאין לו קורונה - במחלקת קורונה.
החשש הוא שעשרות טעויות כאלה כבר נעשו. מנהל של אחד מבתי החולים הללו, שמפסיקים את השימוש בבדיקות הסופיה, אמר ל-N12 כי "המחשבה שמא חלילה עשרות ישראלים שאובחנו בטעות כחיוביים, נשלחו בטעות לאשפוז במחלקות קורונה ואז בסיכוי גבוה גם נדבקו שם - מעוררת בי צמרמורת".
חברת סופיה: רק בישראל יש גורמים שמתקשים לקבל טכנולוגיות חדשות
"זה מנוגד לכלל הרפואה הבסיסי ביותר שיש - קודם כל אל תגרום נזק", הוסיף המנהל. "קשה לי להבין איך למרות המידע על אי הדיוק של הבדיקות הן מהוות כעת את הכלי לשמירה על אילת ירוקה".
מסופיה ישראל נמסר בתגובה: "סופיה היא פיתוח טכנולוגי חשוב שכבר אושר על ידי ה - FDA ומשרד הבריאות. בכל העולם מרוצים מהמכשיר החכם המאפשר לקבלת תשובה במקום ורק בישראל ישנם גורמים שמתקשים לקבל טכנולוגיות חדשות. מדובר בפריצת דרך לבדיקת קורונה ניידת ומיידית תוך 15 דקות שאינה תלויה במעבדה או בשינוע דגימות אשר מצילה חיים יום יום, אם לא מפריעים לה בתפעול לקוי.
"לפני הכנסת סופיה לפעילות בארץ ביצעה המעבדה לנגיפים של משרד הבריאות תיקוף מתמשך אשר הסתיים בהצלחה וללא תקלות. אנחנו מבינים שהכנסת טכנולוגיה חדשה, כרוכה לעיתים בהתנגדות ונובעת ככל הנראה מחוסר היכרות עם היתרונות, מטכנו-פוביה או מרצון להישאר בעידן טלפון החוגה כשכל העולם התקדם לעידן הסמארטפון. בתי החולים שלא מעוניינים בטכנולוגיה יכולים לתרום אותה לבתי אבות שכן זקוקים לה".