זה קרה בשיאו של גל הקורונה הראשון, כשכולם חששו ממחסור במכונות הנשמה. ד"ר עקיבא נחשון, רופא בכיר בטיפול נמרץ ובמחלקת הקורונה בבית החולים הדסה עין כרם בירושלים, ישב עם חבר וביחד הם ניסו למצוא פתרון שהוא מחוץ לקופסה. במקרה הזה אפשר לומר - מחוץ לבקבוק.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"ישבתי עם חבר בשם שלמה פרידמן, מנהדס ביו-טכנולוגיה, והוא חושב כמה דקות ופתאום אומר לי - סודהסטרים זה הפתרון", סיפר ד"ר נחשון. "הסתכלתי עליו ואמרתי לו - 'מה הקשר?".
בדמיונם של שני החברים, עקיבא הרופא ושלמה המהנדס, זה נראה כך: שימוש בבסיס של יכולות קיימות במכשיר הסודהסטרים לטובת בניית מכשיר שיתאים לסיוע בנשימה לחולים. מבחינתם, כל מה שהיה צריך זה ליצור קשר עם החברה, לשכנע אותם שלא מדובר במתיחה ולקוות לטוב.
אייל שוחט, מנכ"ל סודהסטרים העולמי, סיפר: "בסוף חודש מרץ, בשיא הסגר, אני נמצא במשרד ומקבל הודעה קצת מוזרה לטלפון - 'יצר איתי קשר עקיבא, שעובד בטיפול נמרץ הדסה, הם צריכים את עזרתנו'. זה נראה לי תמוה".
בסודהסטרים החליטו להתגייס למשימה החשובה, וזאת התוצאה - תוך פחות מארבעה חודשים כבר יש מכשיר אב טיפוס. המכשיר שפותח הוא למעשה משקפי חמצן בספיקה גבוהה, שיודע לספק למטופל חמצן על פי קריטריונים רפואיים מחמירים. זאת לא מכונת הנשמה אמיתית, כמובן, אבל השימוש במכשיר הזה עשוי למנוע את הצורך בהנשמה אמיתית שנחשבת לפעולה פולשנית וכואבת שמחייבת הרדמה בדרך כלל.
"בחלק מהחולים זה מונע, בחלק אחר זה יכול לדחות את ההנשמה, ובעצם לקצר את ההנשמה שצפויה לחולה", סיפר ד"ר עקיבא נחשון.
בבית החולים הדסה בירושלים החלו בניסוי על מטופלים עם המכשיר של סודהסטרים. אם הניסוי יצליח, בחברה ישקלו להתחיל בייצור המוני, בתקווה כמובן שלא נזדקק למכשירים הללו בעתיד.