הציבור לוקח אחריות? מנתוני הסקר שערכו ב-coronaisrael.org ופורסם היום (שישי) בחדשות 12, עולה כי למרות העלייה בתחלואה – התנהלות הציבור בגל השני אחראית יותר. מהנתונים נראה שהאוכלוסייה המבוגרת שומרת על ריחוק חברתי וחלה ירידה משמעותית בכמות המפגשים החברתיים שהם מקיימים. כך גם בקרב האוכלוסייה הצעירה אך באחוזים נמוכים יותר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
האזרחים הפסיקו במהלך השבועות האחרונים להיפגש אחד עם השני. קיימת ירידה חדה יותר בגילאים 75 ומעלה: על פי הנתונים נרשמה ירידה של 35% בכמות המגעים הקרובים. גם הצעירים הורידו את המגעים והמפגשים ב-15%.
הנתונים הללו מסבירים את קצב העלייה האיטית בקרב החולים שמצבם מוגדר קשה – לעומת הזינוק החד במספר הכללי של החולים. קצב העלייה בגל הנוכחי עומד על כ-2% לעומת הגל הראשון והקודם שעמד על 3%. אבל חשוב להדגיש כי אם העלייה בתחלואה תימשך גם מספר החולים קשה יעלה בצורה משמעותית.
במסיבת העיתונאים שקיים רה"מ אתמול הוא אמר כי בשבוע האחרון "מספר החולים הקשים עלה ב-50%. מי שאומר 'אבל אין חולים קשים', בהתחלה זה באמת היה ככה, אבל הם מדביקים את הקצב יחד עם הנדבקים. ייתכן שיש לזה כל מיני הסברים, הסברים של גילאים ומעבר ההדבקה מצעירים למבוגרים, אני לא נכנס כרגע לכל התיאוריות, אבל הנתונים האלה הם חדים, הם ברורים והם אינם משאירים בידינו שום ברירה".
הירידה במספר החולים קשה אינה ייחודית רק לישראל, כך נראה. בריאיון מיוחד ליונית לוי במהדורה המרכזית סיפר השבוע פרופסור בטסי, הרופא האיטלקי שהזהיר בתחילת המגפה מפני הקורונה ש "אופייה של המחלה השתנה. היינו רגילים לראות מטופלים במצב קשה שהגיעו לבתי החולים במצב חמור מאוד, שהיו זקוקים מיד לחמצן או להנשמה, זה היה המצב הרפואי שלהם".
על פי נתוני משרד הבריאות המעודכנים, מספר החולים המאומתים ברחבי הארץ מתחילת ההתפרצות עומד על 27,611 – שמתוכם 17,607 כבר החלימו. מספר החולים הפעילים עומד על 9,678. מספר הנפטרים עלה ל-326, מספר החולים קשה עומד על 74 – מתוכם 26 מונשמים. ישראל נחשבת לאחת המדינות שמבצעות מספר בדיקות גבוה ביותר, ואתמול בוצעו 24,490 בדיקות. כשבסך הכול מתחילת המגפה בוצעו יותר ממיליון בדיקות.