משרד הבריאות פרסם הבוקר (רביעי) הנחיות חדשות ליציאה מבידוד של נדבקים מאומתים. זאת, הסבירו, בהתאם לידע המדעי העדכני בנוגע לנגיף שלפיו הסיכון להידבק מחולה 9 ימים אחרי שהתחילו להופיע תסמינים הוא נמוך, ולאור העובדה שארגונים בין-לאומיים עדכנו את המלצותיהם על משך הבידוד של מקרה מאומת. בשל המדיניות החדשה, כ-9,000 מבודדים צפויים להשתחרר היום.
להן ההנחיות החדשות:
1. במקרה של חולה עם תסמינים שמועד תחילתם ידוע: מרגע שעוברים 10 ימים מהופעת התסמינים, ועוד שלושה ימים לפחות ללא תסמינים, יכול לראות את עצמו פטור מבידוד ללא צורך בבדיקה נוספת.
2. חולים עם תסמינים שלא ידוע מועד תחילתם: חולה ייחשב כמחלים 10 ימים לאחר קבלת התוצאה החיובית האחרונה ובתנאי שחלפו לפחות שלושה ימים מהרגע שנעלמו התסמינים – ללא בדיקה שנייה.
3. חולים ללא תסמינים: במקרה של חולים ללא תסמינים, כלומר נשאים שנדבקו בלבד, הם יכולים לצאת באופן אוטומטי מבידוד ברגע שחלפו 10 ימים מרגע קבלת התוצאה החיובית האחרונה, ללא תנאים נוספים.
במשרד הבריאות מבהירים כי רק רופא רשאי לאשר את קיצור תקופת הבידוד של חולה ולהגדירו כ"מחלים". עוד הדגישו כי ההנחיות החדשות יביאו להגדרת החלמה מהירה יותר ולחיסכון מובהק בכמות בדיקות ההחלמה הנדרשות. לצד זאת, תקופת הבידוד הנדרשת עקב חשיפה לחולה או חזרה מחו"ל לא השתנתה - ועומדת עדיין על 14 ימים מלאים.
ההנחיות החדשות מגיעות לאחר שבארה"ב פרסמו בסוף השבוע האחרון הוראה דרמטית על קיצור משך הבידוד ל-10 ימים. המרכזים האמריקניים לבקרת מחלות זיהומיות סקרו עדויות רבות והודיעו כי הזמן שעובר מרגע הופעת התסמינים עד הרגע שבו אדם אינו מדבק הוא 10 ימים לכל היותר. לדברי ראש מערך החדשנות בשירותי הבריאות כללית, פרופ' רן בליצר, ההשלכות של קיצור זמן הבידוד על המשק והכלכלה הן עצומות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
קיצור תקופת הבידוד גם למי שבא במגע עם חולים
לפני כשבוע הודיע משרד הבריאות על קיצור תקופת הבידוד. לפי הנהלים החדשים החקירה האפידמיולוגית לחולה קורונה מתבצעת רק לעשרה ימים לפני תחילת התסמינים. ובכל מקרה - תקופת הבידוד למי שבא במגע עם חולה קורונה נשארת 14 ימים.