צוות חוקרים מהאוניברסיטה העברית ובית החולים הדסה בירושלים, שמנטרים באופן קבוע את מצב התחלואה בישראל, פרסמו היום (חמישי) דוח חדש. הדוח מזהיר מפני השלכות קשות, גם בצל הסגר שיחל מחר. על פי הנתונים, המומחים צופים עלייה משמעותית בנדבקים, בחולים במצב בינוני עד קשה ובתמותה מקורונה. הסיבה המרכזית: סכנה של הדבקה בין דורית מואצת במהלך החגים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
לפי הדוח, התמותה הצפויה בתרחישי סגר ריאליים היא בין 1,000 ל-2,500 מתים נוספים מהנגיף. לדברי החוקרים, רק מימוש של סגר הדוק יאפשר הגבלה של התמותה בשבועות הקרובים מתחת ל-1,000 נוספים, ועל כן יש למנוע התכנסויות ללא החרגות. החוקרים טענו: "הערכה קדימה של השפעת סגר יעיל, המבוססת על יעילות 'סגר פסח' וסגרים באיטליה ואוסטריה מאפשרת צפי לתרחישים אפשריים".
עוד הוסיפו כי בשל הנתונים, מערכת הבריאות עתידה להגיע לסף אי-הספיקה בזמן הקרוב – וזאת, ללא תלות בסגר המתוכנן. בדוח נכתב כי עד עתה מספרי הנדבקים עלו בהתאם למודל האופטימי של התחלואה, עקב מיקוד ההדבקה באוכלוסייה הצעירה. אך לפי החוקרים, קיים חשש להדבקה בין דורית מואצת בזמן החגים, שתגביר עוד יותר את העלייה במספר החולים במצב קשה, שכבר הואץ בימים האחרונים.
בהתבסס על הנתונים שנאספו בדוח, החוקרים הגיעו לכמה מסקנות דרושות. כאמור, הם טענו כי התמותה הצפויה בסגר היא בין 1,000 ל-2,500 מתים נוספים. בנוסף, הם הדגישו את החשיבות במיקוד המאמצים ביכולות הטיפול במערכת הבריאות ובהגנה על האוכלוסייה המבוגרת שבסיכון, דרך תוכנית מגן אבות ואימהות.
עוד הוסיפו כי יש למנוע הדבקה בין דורית, על מנת לאפשר ירידה מתחת למספרי התמותה הגבוהים שהציגו. בסיום מסקנותיהם, אמרו כי יש לדאוג למימוש של מערך אפידימיולוגי מהיר, על מנת "לסייע בהקטנת הנזק הצפוי", כלשונם.