אמנם כולם מדברים על סגר בחגים, אבל יכול להיות שזה בכלל לא הפתרון. זו בדיוק ההזדמנות להקשיב שוב לפרוספסור אלי שפרכר מבית החולים איכילוב שהמודל שלו, אשר נחשף לראשונה ב"אולפן שישי", קלע שוב ושוב לממדי התחלואה האמיתיים - זאת בניגוד למודלים שהוצגו לממשלה. אז מה הוא צופה לחורף הקרוב ועד כמה באמת צריך לפחד מהשפעת? צפו בריאיון.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"המצב מאוד מאוד יציב", מתחיל פרופ' שפרכר בנימה אופטימית, גם אם מסויגת מעט. "כמעט הכול – גם מספר הנדבקים החדשים, גם מספר החולים הקשים החדשים. גם אם יש עלייה במצטבר בסך החולים הקשים בימים האחרונים, הכול יציב".
פרופ' שפרכר המשיך להרגיע: "אני באמת לא רואה קטסטרופה - לא באופק ולא בפינה. איפה נהיה עוד שבועיים? די דומה למצב שקיים היום, אולי תחול עלייה קלה, אבל סביב 400-450 חולים קשים".
גם מהסתכלות על חצי הכדור הדרומי, זה שכבר עבר את החורף עם הקורונה, מקבל שפרכר תקווה: "תחלואת החורף, ובמיוחד נושא השפעת, תפס שם מימדים מאוד קטנים, מפתיעים לטובה. יש כמובן הרבה מאוד סיבות לנושא הזה, עטיית מסיכות והירידה בתחבורה הבינלאומית".
אז עד כמה צריך לפחד מהחורף? "תראה אנחנו תמיד נערכים לכל האפשרויות, מדברים על פתיחת השמים ודברים כאלה עלולים להשפיע לרעה על מימדי התחלואה, אך האמצעים שכרגע עדיין פעילים מבחינת הקורונה צפויים להשפיע לטובה על תחלואת השפעת. סך התחלואה יהיה דומה, טיפה אולי גבוה ממה שהכרנו, אבל לא משהו שדומה לקריסה. אני חושב שאנחנו נתמודד את החורף הזה בהצלחה".
למרות האופטימיות: החגים דורשים זהירות
בנוגע לסגר אמר הפרופ': "סגר, ולא משנה איזה סוג של סגר, כאמצעי בלעדי - הוא לא פתרון לטווח הארוך להורדת התחלואה. סגר זה לא דבר שיש לו ערך בפני עצמו ויש לו גם מחיר. כאשר אתה מודד את התועלת מול המחיר אני חושב שיש אלטרנטיבות. קח למשל מגפה אחרת, קח את תאונות הדרכים: מה הדרך הכי טובה להוריד את התאונות לאפס? לסגור את הכבישים. אז תסגור - לא יהיו תאונות, תפתח - המספרים יחזרו למה שהם היו".
כשנשאל לגבי החגים הבהיר פרופ' שפרכר שלמרות שהתחזיות שלו אינן שחורות, הוא היה נזהר: "אני חושב שלא (הייתי עושה את החג עם כל המשפחה המורחבת, ד"ק). במספרים שקיימים היום אני חושב שכן נדרשת זהירות".