בעקבות אירוע ה"טיש" בהשתתפות אלפי חסידים שנערך אמש בחסידות ויז'ניץ בבני ברק בניגוד להנחיות הקורונה, ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח היום (שלישי) בטלפון עם האדמו"ר וביקש ממנו שינחה את החסידים להקפיד על התקנות. האדמו"ר, הרב ישראל הגר, הסכים עם ראש הממשלה ולא הביע התנגדות להנחיות משרד הבריאות, אך הוא העלה בפני נתניהו את החשש לנזק החינוכיים שעלולים להיגרם כתוצאה מאותן תקנות קורונה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
שיחה זו של נתניהו מצטרפת לשיחה נוספת שקיים נתניהו עם האדמו"ר מבעלז ביום שישי האחרון. בשונה מחסידות ויז'ניץ שלכאורה מקבלת על עצמה את תקנות הקורונה, בחסידות בעלז מסרבים באופן אידיאולוגי מלהקפיד על ההוראות.
בשני המקרים הללו ראש הממשלה העדיף לדלג על חברי הכנסת שמייצגים את החסידיות בכנסת (ח"כ יעקב טסלר מייצג את חסידות ויז'ניץ וח"כ ישראל אייכלר את חסידות בעלז) ובחר לדבר ישירות עם מנהיגי החצרות.
במקביל להפרת ההנחיות ולשיח שמתנהל עם מנהיגי הזרם החסידי במגזר החרדי, מועצת חכמי התורה של תנועת ש"ס הוציאה קריאה לציבור להתפלל אך ורק באוויר הפתוח. "על כל אחד ואחד להתחזק בכל כוחו לשמור ולהקפיד על כל הנחיות הבריאות אחת לאחת", כתבו הרבנים. עוד הורו כי בחג שמחת תורה יש לנקוט במשנה זהירות ויש להקפיד "שלא להעביר את ספרי התורה מאיש לרעהו" וכן "לא לנשק בשום פנים ואפן את ספר התורה".
הוראה זו של מועצת חכמי התורה מצטרפת להוראה קודמת של הרב דוד יוסף, בנו של הרב עובדיה יוסף ז"ל וחבר מועצת חכמי התורה, שהורה לסגור את בתי הכנסת כבר ביום כיפור.
15 אלף תלמידי ישיבה בסימן שאלה
בדסק החרדים במשרד הבריאות, שבראשו עומד אלוף במיל' רוני נומה, בחנו את נתוני התחלואה במגזר הציבורי ושמו לב שרוב החולים במגזר הם גברים בגילאי 17-24. כלומר, עיקר התחלואה קשורה בלימודים בישיבות, במערכת החינוך והכוללים. כמו כן, נומה לא זיהה הדבקה משמעותית בבתי כנסת.
בתוך כך, מתוך 45 אלף תלמידי ישיבות גבוהות כ-30 אלף נמצאים בפיקוח וידוע מה מצבם מבחינה בריאותית. מתוכם, שוחררו לביתם רק הבריאים. 15 אלף האחרונים נמצאים בסימן שאלה גדול ובשבועיים הקרובים יתברר מה מצבם הבריאותי וכיצד השפיעו על רמת התחלואה ברחוב החרדי.