בחמ"ל הקורונה שהוקם בבניין העירייה עוד בראשיתו של הגל הראשון פגשנו את עו"ד משה מורגנשטרן, מחזיק תיק הבריאות בעיריית בני ברק שהעביר ביקורת קשה על התנהלות משרד הבריאות והפרויקטור פרופ' רוני גמזו. "הביקורת שלי עליו היא בעיקרה בעקבות היחס שלו למגזר, צריכים להבין שהציבור החרדי נמצא מראש במקום של ציבור מותקף, מתחילת התפרצות הקורונה בישראל אנחנו מרגישים שסימנו לנו 'איקס אדום' על הגב ופשוט טובחים בנו כל הזמן, הפכו אותו למפיצי המגפה".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"מגיע גמזו ופותח את הקדנציה שלו כפרויקטור כזה שרוצה לבנות אמון, בפועל הוא אומר 'אומן זה מסיבה', מדבר בצורה כל-כך מזלזלת על הרב קנייבסקי. יש דרך להעביר ביקורת". באשר להתמודדות מול משרד הבריאות הוסיף מורגנשטרן: "התחננו בפניהם לקבל עוד בדיקות, אנחנו רצינו לערוך בדיקות גם לא-סימפטומטים כדי לראות מה מצב התחלואה האמיתי בעיר - משרד הבריאות לא הסכים".
עו"ד מורגנשטרן לקח אותנו לסיור ב"עורק הראשי" של בני ברק, רחוב רבי עקיבא. לדבריו של מורגשטרן, עסקים רבים נסגרו לאורך הציר מאז שהתפרצה המגפה. "אנשים לא שרדו, ואלה ששרדו לא יצליחו לשרוד עוד סגר". יוסי שבתאי, בעל חנות בגדי הגברים "מנצ'" כבר הודיע: "אם יהיה עוד סגר בחגי תשרי אנחנו נפתח. מספיק הפסדנו את ה'פיק של פסח'. החבר'ה שגובים ארנונה לא נכנסים לסגר, כי בנתיים ארנונה וחשבונות אנחנו לא מפסיקים לשלם - גם במצב הקשה שכולנו נמצאים בו".
לא רחוק מחנות בגדי הגברים, נמצא העסק הוותיק "כל הקופאים" שפועל ברחוב רבי עקיבא למעלה מ-40 שנה. המנהל מוטי שפירא סיפר: "אנחנו חיים בעיקר מחג לחג, כי הצריכה של הציבור הזה היא יחסית דלה, לציבור הזה אין הרבה יכולות לקנות ולרכוש מוצרי בשר - וזה בעיקר בתקופת החגים. אם באמת יהיה עוד סגר בחגי תשרי, אני לא רואה את עצמי שורד. זה מאוד לא נעים להגיע לשנות ה-50 וה-60 של חייך אחרי שהקמת את מפעל חייך, לראות שאתה נסגר בגלל סגר קורונה. שפירא הוסיף: "תגידו לי אתם שמסקרים את ההפגנות בבלפור, האם אתם רואים שם אנשים עם מסכות? מצד שני תעשו סיור אצלנו בבני ברק, לא תמצאו אנשים שמסתובבים ברחוב או בבית הכנסת ללא מסכה".
בגלל הקורונה אין קבלת קהל במשרדו של הרב המחנך המוערך תושב העיר מרדכי בלוי, למען האמת כדי להתראיין לכתבה זו, קיבלנו אישור מיוחד להיכנס למשרדו של בלוי מכניסת העובדים. בלוי לא הסתיר את אכזבתו מהתנהלות הקודקודים במערכת הבריאות. "סגר נוסף יהיה חמור מאוד, הציבור הפשוט איבד אמון במערכת, לא מאמינים למערכת כי יש אכיפה בררנית. יש משבר אמון - גם אנחנו לא רוצים קורונה, גם אנחנו לא רוצים להיות חולים".
לדבריו של בלוי הזינוק במספר הנדבקים מגיע בעיקר בגלל ספירתם של בחורי הישיבות שנדבקו בישיבות ונספרים כתושבי העיר אך ברובם ככולם כלל לא מתגוררים בעיר. "תוסיף לזה את החולים תושבי העיר שאובחנו כחולים אבל יצאו למלוניות, ועדיין מוגדרים ונספרים כתושבי העיר - אך אינם בפועל נמצאים בעיר ויכולים להדביק".
"הרמזור של גמזו מקולקל"
לגבי "תוכנית הרמזור" שהשיק הפרויקטור גמזו אמר המחנך בלוי: "הוא לא ברור, הציבור החרדי איבד אמון במערכת. אתה יודע אם גמזו דאג להציב רמזור גם בכיכר פריז בירושלים? זה נראה ממש כמישהו שמחפש את המטבע מתחת לפנס. כל הזמן הוא עסוק עם הרמזור ותצוגות. הוא מנסה לעבור מעל הראשים של כולם, ראשי העיר, ראשי העסקנים בעיר, מעל כולם. אנחנו חושבים שזה רמזור תקול".