בפעם השנייה בתוך שבועיים, חצתה ישראל אתמול (שני) את רף 1,000 הנדבקים החדשים ליממה אחת. 1,057 נדבקים חדשים אובחנו אתמול, אחוז התוצאות החיוביות מקרב הבדיקות נותר גבוה - והוא קרוב ל-5%. בדוח אמ"ן סומנו 13 ערים ויישובים על מפת מוקדי ההתפרצות - העיקריים הם לוד ואשדוד וכן מודיעין עילית וביתר עילית. בתוך כך, באגף המודיעין ממליצים לממשלה על בדיקות אנטיגנים לגילוי נגיף הקורונה, שנחשבות מהירות וזולות. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

23,046 בדיקות קורונה בוצעו אתמול, 4.6% מהן העלו תשובה חיובית. נכון להיום ישנם בישראל 89 חולים קשים - 36 מהם מונשמים. 12,717 חולים פעילים מאובחנים הבוקר בישראל. מאז חצות אתמול אובחנו 68 נדבקים חדשים. שני חולים נוספים מתו הלילה, והעלו את מניין המתים ל-338. 

לוד ואשדוד הוגדרו שתיהן כ"אזורים אדומים בוהקים" על מפת ההתפרצות הארצית - ובדוח אמ"ן הומלץ לטפל בהן בטיפול ייעודי. באשדוד ישנם כיום 717 חולים פעילים - 400 מהם אובחנו בשבוע האחרון. בהתאם להחלטות הממשלה, שכונות מסוימות בעיר נתונות בסגר. בלוד ישנם 180 חולים פעילים, 97 מהם אובחנו ב-7 הימים האחרונים. גם בלוד הוטלו סגרים על כמה שכונות עם נתוני תחלואה גבוהים. הסגרים בשתי הערים יפוגו ביום חמישי הקרוב אלא אם בממשלה יחליטו לחדש אותם. 

קורונה בירושלים, יולי 2020 (צילום: פיטוסי , פלאש/90 )
קורונה בירושלים | צילום: פיטוסי , פלאש/90

בנוסף, הערים ביתר עילית ומודיעין עילית סומנו כ"אדומות" על ידי אגף המודיעין. בביתר אובחנו 169 נדבקים חדשים בשבוע האחרון ובמודיעין עילית 139. קצב הגידול בשתי הערים עומד על יותר מ-10% ביום בממוצע. ההמלצה בדוח בנוגע לערים הללו היא הגברת ההסברה, הבדיקות ואכיפת הבידוד היכן שנדרש. 

בתוך כך, אמ"ן ממליצים לממשלה להשתמש ב"בדיקות אנטיגנים" לגילוי נגיף הקורונה, שנחשבות מהירות וזולות. בדוח צוין כי "משאבי הבדיקה הקיימים אינם מאפשרים קטיעה של שרשראות ההדבקה". בדיקות הקורונה בהן נעשה שימוש כיום בישראל פועלות בשיטת הPCR ובדוח אמ"ן עולה המלצה לבחון שילוב של שיטת בדיקות נוספת בישראל שתאפשר "זיהוי מהיר, פשוט וזול של הנגיף". 

כוחות משטרה אוכפים את הסגר על לוד (צילום: איתן אלחדז/TPS)
אכיפת הסגר בלוד | צילום: איתן אלחדז/TPS
 

השיטה הנהוגה כיום היא בדיקה מולקולרית שבאמצעותה מזהים את המבנה הגנטי של הנגיף וההצעה היא להכניס לשוק הישראלי "בדיקות אנטיגנים" שיכולות לספק תוצאות תוך דקות בלבד, עלותן זולה יותר ועומדת על דולרים בודדים (למול עשרות דולרים בבדיקת הPCR) והן זמינות להשגה בשוק הציוד הרפואי. בתוך כך, בשבוע שעבר יצא לדרך הסקר הסרולוגי הגדול אותו מבצעות קופות החולים, במסגרתו נלקחות דגימת דם לזיהוי נוגדנים לנגיף - במטרה לאמוד כמה אזרחים בישראל נדבקו בקורונה מבלי שידעו על כך.