משרד הבריאות הודיע אמש (שני) כי הוא שוב משנה את מדיניות הבדיקות שלו ומעתה – כל מי שהיה במגע עם חולה מאומת ייבדק, גם אם אין לו תסמינים. המדיניות הזו הייתה נהוגה עם כניסתו של שר הבריאות אדלשטיין לתפקידו אולם בשלב מאוחר יותר הוחלט לבדוק רק את מי שהיה במגע עם חולה ויש לו תסמינים, זאת בעיקר בשל העומסים הכבדים שהצטברו בבתי החולים ובקופות החולים השונות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
המחליפה של פרופסור סדצקי כראש שירותי הבריאות במשרד, שרון אלרעי, היא זו שמובילה את המדיניות החדשה הזו. אלרעי מאמינה כי זה מה שיוביל לקטיעתן של שרשראות ההדבקה מהר יותר ומוקדם יותר.
ישנה הסכמה עקרונית על שינוי המדיניות במשרד הבריאות ובימים הקרובים קופות החולים צפויות להיות מעודכנות על כך. בנוסף, שוקלים במשרד להפנות את מי שהיה במגע עם חולה לבדיקה ללא צורך בהפניית רופא.
הקלות או סגר? נתניהו הגדיר את היעד לשחרור המשק
מאז כניסתו לתפקיד, הצהיר הפרוייקטור רוני גמזו כי בניגוד למדיניות הקודמת – הדברים יהיו ברורים יותר. אך נראה שגמזו לא מצליח ליישם עדיין כראוי את ההבטחה הזו, בעיקר בשל העובדה שהרצון שלו לבצע הקלות נוספות במשק נתקל בהתנגדות חריפה מצד ראש הממשלה וראש המטה לביטחון לאומי.
נתניהו מתעקש כי יש מקום להגבלות נוספות. בשיחות סגורות אומר ראש הממשלה שאי אפשר להמשיך עם קצב של 2,000 נדבקים ביום ויש לשאוף להוריד את מספר החולים היומי ל-400, 500. זהו יעד משמעותי שכבר דנו עליו בעבר בקבינט הקורונה. בשלב מסויים היה נראה כי הקבינט מוותר על היעד אולם כאמור הערב הצהיר נתניהו כי היעד חוזר להיות רלוונטי.
ביום רביעי הקרוב הקבינט יתכנס שוב וכעת נראה כי הרוח נושבת לכיוון הגבלות משמעותיות נוספות. מבין כלל האפשרויות העומדות על הפרק ובהמשך לתוכנית הרמזור של גמזו שנחשפה היום, נראה כי סגרים נקודתיים על ערים אדומות – היא האופציה הסבירה ביותר בשלב זה. על סגר כללי לא מדברים כעת בשום אופן.