מחקרים הצביעו על כך שמרבית הילדים שנדבקו בקורונה לא סובלים מתסמינים כלל, או סובלים מתסמינים קלים בלבד. השאלה שנותרה עומדת ללא מענה היא באיזו מידה ילדים שנושאים את הנגיף עלולים להפיץ את אותו הלאה. מחקר דרום קוריאני חדש, ניסה לשפוך אור על נקודה זו בדיוק.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
המחקר בדק 91 ילדים ומצא כי גם אלו שלא סובלים מתסמינים כלל – עשויים לשאת את הנגיף בגופם למשך 3 שבועות. העובדה שניתן לאתר שרידים פעילים של הנגיף באפם של הילדים, הסבירו החוקרים, מצביעה על כך שזה בהחלט ייתכן שהם מסוגלים להעביר אותם הלאה.
תוצאות אלה, בדומה למחקרים אחרים שנעשו בתחום, אינן חד משמעיות ולכן לא מדובר בפריצת דרך של ממש. עצם העובדה שהילדים נושאים את הנגיף – אינה בהכרח אומרת שהם מדבקים באותו אופן וקצב שמבוגר מדביק.
אז מה בכל שאת אפשר להסיק מהתוצאות? ההגיון אומר שילדים שלא משתעלים, שהם בעצם רוב הילדים שנדבקו, פחות מדביקים. אבל ככל שמספר הנדבקים האסימפטומטים גדל, כך גדלה גם ההשפעה שלהם על קצב הפצת המחלה.
ד"ר רוברטה דה ביאזי, רופאת ילדים בכירה מוושיגטון אמרה כי זה לא הגיוני לחשוב שילדים לא אינן מדביקים: "לאמנם רוב הילדים לא סובלים מתסמיני המחלה, אך סביר כי הם משחקים תפקיד חשוב בהפצת הנגיף".