אחת המשימות המרכזיות שהציבה ישראל כדי להתמודד באופן טוב ויעיל יותר עם ממדי התחלואה ההולכים וגדלים היא קטיעת שרשראות ההדבקה. כדי להשיג את היעד הזה, יש ניסיון לעבות ולהרחיב את היקף החקירות האפידימיולוגיות, על מנת לאתר את המגעים של כמה שיותר חולים. אך נראה שהיעד של מערך חקירות מתפקד ב-1 בנובמבר – פשוט אינו ריאלי. בינתיים, המפקדה המיוחדת של פיקוד העורף מקרטעת – ומצליחה להגיע ל-5% בלבד מהנדבקים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
כבר חודש חלף מאז שמפקדת אלון של פיקוד העורף החלה לפעול, במטרה לסייע בקטיעת שרשראות ההדבקה ברחבי המדינה. אך מבחינה מספרית – המפקדה לא מצליחה לספק את הסחורה. מתוך 4,500 חקירות ביום, פיקוד העורף לוקח לידיו רק 500, ומצליח לפצח רק כמחצית מהן. כלומר, החיילים עצמם מגיעים רק ל-5% מסך כל הנדבקים.
גם בהשוואה לחקירות האפידימיולוגיות המקבילות שמתנהלות על ידי צוותי אחיות במשרד הבריאות – נראה שמפקדת אלון מתקשה. החיילים, כאמור, מצליחים לפצח רק כ-50% מהחקירות שמוגשות להם, לעומת 70% הצלחה בקרב האחיות.
גורם בכיר במשרד הבריאות סיפר לנו שצוותי החיילים, שמורכבים מעתודאים וממורות חיילות, הם איכותיים ובעלי מוטיבציה. אולם, ישנה בעיה קשה – מאחר שאין מביניהם מספיק דוברי ערבית ואמהרית, מה שגורם לתקיעות בחקירות רבות. אותו גורם בכיר החמיא דווקא לסלקטורים של אל על ולסטודנטים לרפואה שהתגייסו למאמץ, ואמר: "בלעדיהם היינו קורסים לגמרי".
ולמרות זאת, נראה שהמצב רק הולך ומחמיר. באמצע אוגוסט, החקירות האפידימיולוגיות היו מצליחות לאתר את המגעים ואת שרשראות ההדבקה של 90% מהנדבקים, וכעת – ל-70% בלבד.