מנכ"ל משרד הבריאות, פרופסור חזי לוי, התריע היום (שני) כי ישראל במצב חירום וקרא לבתי החולים לחדול מפעילות אלקטיבית, קרי פעילות שאינה דחופה או הכרחית לזמן זה. במכתב ששיגר למנכ"לי בתי החולים כתב לוי: "הפסיקו את הניתוחים שאינם דחופים נוכח פתיחת מחלקות קורונה והידרשות צוות מיומן לטיפול בחולים המורכבים. זוהי עת חירום, מהמורכבות שידעה מערכת הבריאות, ובהתאם לכך אני מצפה מכולם לנהוג באחריות אישית, בנחישות ובערבות הדדית".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
את הדברים כתב פרופ' לוי נוכח העלייה הדרמטית בנתוני התחלואה. במשרד הבריאות הוחלט להקים חמ"ל אשפוז אחוד שיפעל תחת מרכז השליטה של המשרד במשך 24 שעות ביממה, וייתן מענה לכלל הבעיות המתעוררות בשטח. בתי החולים מתבקשים לבצע צעדים מידיים ובהם: פתיחת מחלקות קורונה והיערכות לקליטה של עשרות מאושפזים בהתאם לתרחישי ייחוס שגובשו במשרד הבריאות.
מנכ"ל המשרד הנחה כאמור את המנכ"לים לביטול מיידי של כל הפעילות האלקטיבית שאינה חיונית ודחופה - כפי שנעשה במערכת הבריאות בגל הראשון למגפה בחודש מרץ. עוד הורה מנכ"ל המשרד לבתי החולים להכשיר אנשי צוות רפואי נוספים לטיפול במחלקות הקורונה.
בדוח מרכז המידע והידע של אגף המודיעין שפורסם הבוקר, נכתב כי מאז תחילת ספטמבר, המגפה מתפשטת במהירות בקצב עלייה של חמישה אחוזים ליום. העלייה בתחלואה קיימת בכלל המגזרים אך בולטת במיוחד במגזר החרדי. לדברי מחברי דוח אמ"ן: "מוקדם מכדי להעריך את השפעת הסגר, אך עם זאת מסתמן כי חסרה אכיפה ותמיכה ברשויות ביישובים האדומים". בדומה לישראל, כך גם במרבית מדינות מערב אירופה, התחלואה עלתה באופן ניכר בשבועות האחרונים, במקביל לפתיחת מערכת החינוך.
אתמול אובחנו בישראל 2,565 נדבקים חדשים בנגיף. יש לציין שבעקבות ראש השנה מספר הבדיקות שבוצעו עמד על 24,449 - כלומר כמחצית ממספר הבדיקות היומי שנהוג בתקופה האחרונה. למרות זאת שיעור הבדיקות החיוביות ממשיך להיות גבוה ועומד הבוקר על 10.5 אחוזים. בבתי החולים מאושפזים 643 חולים במצב קשה, מהם 170 מונשמים.