מחקר שנערך אמש (שבת) בעיר לייפציג שבגרמניה, בדק את אופן ההתפשטות של נגיף הקורונה באולמות סגורים. החוקרים קיימו שלוש הופעות באולם ענק, כשכל אחת מהן כללה מידה שונה של שמירה על כללי ריחוק חברתי והיגיינה. בגרמניה מקווים שהמחקר יעזור להם לאמוד את מידת ההדבקה באירועים אלו. זאת, ברקע העלייה בתחלואת המדינה, שרשמה יותר מ-2,000 מקרי הדבקה ביממה האחרונה, מה שמביא את המספר הכולל של הנשאים שם ל-232,082.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
במחקר השתתפו כ-1,500 איש, מתנדבים בריאים בגילי 18 עד 50. ההופעה הראשונה דימתה מצב של לפני תקופת הקורונה – כל הנוכחים ישבו באולם ללא שמירה על ריחוק חברתי או כללי היגיינה מיוחדים. בהופעה השנייה כבר שמרו הצופים על ריחוק מסוים והחמירו את רמת ההיגיינה. ובהופעה השלישית השתתפו רק מחצית מהמתנדבים ושמרו על מרחק של מטר וחצי זה מזה.
כל המשתתפים נבדקו לקורונה כדי לוודא שאינם נושאים את הנגיף לפני הניסוי, וקיבלו מכשירי מעקב כדי למדוד את המרחק ביניהם. על פי הדיווח מגרמניה, החוקרים השתמשו בחומרים פלורסנטיים כדי לעקוב אחר המשטחים שבהם הקהל נגע.
החוקר הראשי של הניסוי שנערך במסגרת הפרויקט RESTART 19 ד"ר סטפן מוריץ אמר: "איסוף הנתונים מתנהל כשורה, יש לנו נתונים באיכות טובה. מצב הרוח הוא נהדר ואנחנו מרוצים מאוד מהמשמעת בלבישת מסכות והשימוש בחומרי החיטוי".
הזמר טים בנדזקו הוא זה שביצע את שלוש ההופעות ברצף, ואמר שהאירוע עלה על הציפיות. "מאוד נהנינו. בהתחלה חשבתי שזה יהיה מאוד סטרילי בגלל המסכות, אבל זה הרגיש טוב באופן מפתיע," אמר. "אני מקווה שהתוצאות יעזרו לנו לקיים הופעות אמיתיות מול קהל בקרוב". התוצאות הראשוניות של המחקר צפויות להתפרסם רק בסתיו.
בגרמניה ובעולם כולו מקווים שאחרי הניסוי תתברר רמת הסיכון האמיתית באירועים גדולים. "מגפת הקורונה משתקת את ענף האירועים", אמר שר הכלכלה והמדע של סקסוניה, פרופ 'ארמין ווילינגמן, לפני האירוע. "כל עוד קיים סיכון להדבקה, אי אפשר לקיים הופעות גדולות, ירידי מסחר ואירועי ספורט. זו הסיבה שחשוב כל כך לגלות אילו תנאים טכניים וארגוניים יכולים למזער את הסיכונים ביעילות".