ברקע הזינוק החד בתחלואה בשבועות האחרונים, הממשלה צפויה להטיל הגבלות חדשות המונעות התקהלות ומעודדת ריחוק חברתי. מצפייה בדפוסי פעולה של מדינות אחרות בעולם, מקומות שנקטו בצעדים דומים הצליחו לקטוע את שרשרת ההדבקה מהר יותר ממקומות שנקטו בסגר כללי. על כן, יש סיכוי טוב שההגבלות החדשות יעזרו - אבל ככל הנראה, הן כדי להישאר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
אופן הפיזור של חולי הקורונה ברחבי הארץ יחייב אותנו להפעיל את האמצעים וההגבלות שהופעלו היום לזמן רב בעיקר בבתי הספר ובאולמות האירועים. המצב שונה מזה שהיה לפני שלושה חודשים, שבו היו מוקדי התפרצות מסויימים. היום - החולים מפוזרים על פני ישראל כולה.
אז מה בנוגע לבתי הספר? מוכרחים להיערך כבר עכשיו לקראת החורף על מנת להפעיל את חטיבות הביניים והתיכונים עם לא יותר מ-15 תלמידים בכיתה. מכיתה ד' חייבים ללמוד בקפסולות מצומצמות. כבר עכשיו יש לבנות את התשתית במערכת החינוך עם כיתות נוספות וסטודנטים לחינוך שיבואו לחזק את הצוותים.
בהקשר זה האוכלוסייה החרדית מטרידה במיוחד. מערכת החינוך בערים אלו לא נסגרה והילדים יושבים ולומדים בכיתות צפופות. מציאת פתרון לריווח הכיתות הוא צעד הכרחי.
ואיפה המנהיגים בתקופה הזו? נראה כי התבנית בדיונים בממשלה היא עדיין לעומתית, במקום שיהיה צוות שינהיג את העם ביחד. המריבות לא פוסקות וכל אחד מייצג אינטרסים אחרים - כשלמעשה קיים אינטרס משותף של כולנו למנוע התפרצות נוספת ולאפשר לכלכלה לעבוד. מה שבטוח, בצורה כזו לא ניתן לנהל משבר בסדר גודל כזה.
אם המצב יחריף, הצעד הבא עלול להיות צעד דרמטי שיעיד על כישלון דרמטי בניהול המשבר. התקווה היא להגיע למספרים יותר רציונלים. כרגע יש אלף נדבקים ביום וזה מספר מטריד כי הפיזור הוא רחב. הסכנה היא כי אם לא נעצור את ההתפשטות– הכלכלה תיעלם פשוט.
שורש הבעיה שלנו היום הוא ההחלטות שקיבלה הממשלה לפני חודשיים שבהן הוחלט לפתוח את בתי הספר ואולמות האירועים ומזה צריך להפיק מזה לקחים - לכן, ההגבלות החדשות שחזרו היום צפויות להימשך זמן רב הפעם.