מחקר שהוביל בית החולים רמב"ם בשיתוף עם הטכניון, בדק את המערכת החיסונית של חולי הסרטן וכיצד היא מתמודדת עם נגיף הקורונה. ההערכת הרווחת עד כה הייתה שחולי סרטן נמצאים דווקא בסיכון מוגבר להידבק בנגיף - אך ממצאי המחקר הוכיחו אחרת.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
החוקרים השוו בין 2 אוכלוסיות: 164 חולי סרטן שמגיעים לקבל טיפול בבית החולים, ו-107 עובדים בבית החולים. כולם היו בסיכון זהה, ובדיקות סרולוגיות שבוצעו להם העלו כי שיעור הנדבקים הא-סימפטומטיים ב-2 הקבוצות, שכלל לא ידעו שנדבקו והחלימו, היה דומה. גם בקרב העובדים וגם בקרב חולי הסרטן עמד השיעור על כ-2%.
"הופתענו קודם כל שחולי סרטן, שבדרך כלל נחשבים קבוצת סיכון להרבה מחלות, לא הראו שהם בסיכון יתר לקורונה", סיפרה פרופ' אירית בן-אהרון, מנהלת המערך האונקולוגי בבית החולים רמב"ם.
פרופ' יובל שקד, ראש המרכז המשולב לחקר הסרטן בטכניון, ניסה להסביר: "ההשערה שלנו היא שהתגובה השונה של חולי הסרטן למחלה קשורה בעובדה שהטיפול האנטי-סרטני משנה את הפרופיל של המערכת החיסונית שלנו", הסביר שקד. "עובדה זו כנראה מקנה לחולי הסרטן הגנה יחסית מהנגיף".
ההשערה הזאת קיבלה חיזוק במחקר, כשהתברר שבקרב העובדים שנדבקו נגיף הקורונה פגע ב-90% מהתאים המיאלואידים, תאים במערכת החיסון שמסייעים להילחם בנגיף. אצל חולי הסרטן, לעומת זאת, רק 50% מהתאים הללו נפגעו על ידי נגיף הקורונה.