אחרי ההכרזה השנויה במחלוקת מוקדם יותר השבוע, משרד הבריאות הרוסי הודיע כי החל היום (שבת) בייצור המוני של החיסון שפיתחו לקורונה, כך דווח בסוכנות הידיעות אינטרפקס. החיסון שפותח במכון "גמליה" במוסקבה הוא הראשון שסיים את שלבי הבדיקה וכבר בסוף החודש תחל הפצתו ברוסיה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, הפתיע ביום שלישי השבוע את הקהילה הבין-לאומית והכריז שארצו היא הראשונה בעולם שסיימה לפתח חיסון לנגיף הקורונה. לטענת הרוסים, החיסון החדש כבר עבר את כל השלבים ואושר לשימוש על ידי משרד הבריאות הרוסי. פוטין אף הוסיף והודיע: "הבת שלי כבר חוסנה". ארגון הבריאות העולמי עוקב אחר החיסון הרוסי אבל עדיין לא הגדיר אותו כיעיל.
על פי הדיווחים ברוסיה, במשרד הבריאות המקומי החליטו לאשר כבר בשלב הזה ייצור המוני לקראת חלוקה לאזרחים. החיסון שפותח על ידי מכון "גמליה", עדיין צריך לעבור כמה מבחני בטיחות, תופעות לוואי ואפקטיביות במאבק בנגיף.
במקביל, בית החולים הדסה הכריז כי הוא מסייע לפיתוח החיסון הרוסי לקורונה. "שלוחת הדסה במוסקבה נתבקשה לשלב מחקר קליני בחיסון הרוסי - ונענתה בחיוב", נמסר מבית החולים. בהדסה הבהירו: "השלוחה במוסקבה היא בית חולים רשמי של עיריית מוסקבה בתפעולה של הדסה". בעולם מטילים ספק בהכרזתו של פוטין בנוגע לחיסון.
בניו יורק טיימס דווח כי רוסיה הכריזה על החיסון מבלי שהשלימה את השלב השלישי והקריטי של ניסויים קליניים בבני אדם. עוד דווח כי החשש הוא שנשיא רוסיה ממהר להכריז על החיסון, מבלי שאכן יש כזה, בעיקר עבור מטרות פוליטיות. חרף ההכרזה של פוטין על חיסון לקורונה - לא ברור אם חיסון כזה אכן קיים. גם הוכחות לכך שבתו אכך חוסנה כפי שהוא הכריז – טרם אין.
בתוך כך, בכירים רוסים הציעו לארה"ב לקיים שיתוף פעולה בנוגע לפיתוח חיסון לנגיף הקורונה, אך ארה"ב דחתה את ההצעה לחלוטין – כך דווח שלשום ב-CNN. אותם בכירים רוסים דיווחו כי הציעו שיתוף פעולה חסר תקדים בנושא, אך האמריקנים אינם "פתוחים לסיוע כרגע בנושא".
"קיימת תחושה כללית של חוסר אמון ברוסיה מצד ארה"ב ואנו מאמינים שהטכנולוגיה הרוסית – כולל חיסון, בדיקות וטיפולים בקורונה, לא מיושמת בארה"ב בגלל אותו חוסר אמון", סיפר ביכר רוסי. מהבית הלבן נמסר אתמול כי הנשיא דונלד טראמפ עודכן בנוגע להתפתחויות בחיסון הרוסי, וכי החיסונים המפותחים בארה"ב עוברים שלבי ניסוי ופיתוח מתקדמים.