בצל נתוני התחלואה החמורים שמגיעים הבוקר (רביעי) מירושלים, ביקר בבירה פרויקטור הקורונה, פרופ' רוני גמזו, והשתתף בדיון עם ראש העיר משה ליאון, המנכ"ל איציק לארי, פרויקטור הקורונה בעירייה שלום אייזנר ובכירים נוספים. "המשימה שלכם היא לשלוט בתחלואה בעיר המורכבת ביותר בישראל", אמר פרופ' גמזו לחברי העירייה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"אתם מצליחים למתן אותה - אבל התחלואה עדיין גבוהה", אמר פרופ' גמזו. "כל עיר אחרת בעולם עם שיעורי תחלואה כאלו כבר הייתה ננעלת. השליטה בתחלואה היא גם ככה קשה בקורונה: אדם שנראה כאילו בריא, מדביק אדם בריא אחר.
"התאים המשפחתיים בירושלים, הצפיפות בחלק מן השכונות ובמיוחד בחברה הערבית והחרדית, זה מאוד מאתגר ומקשה על כולנו לנהל את זה, באופן שהתחלואה לא מתפרצת ברמות שמקריסות את בתי החולים בעיר. אנחנו צריכים לדרוש מבתי החולים במזרח העיר לקחת חלק בנטל ולסייע באשפוז חולי הקורונה".
פרופ' גמזו גם התייחס למוחים בבלפור: "יש בעיר לא מעט אתגרים ובהם יש את הנטל של ההפגנות שגם הוא מוסיף הדבקות בנגיף".
על אף הנתונים הבעייתיים, הפרויקטור שיבח את הפעילות של העירייה בנושא: "נעשית בעיריית ירושלים עבודה בלתי רגילה. אני מצדיע לכם על הניסיונות לשלוט על תחלואת הקורונה בעיר. אני חושב שהדרך שעיריית ירושלים נקטה היא הדרך הנכונה. אתם מכירים יותר טוב את הקהילות והדרך של ניהול המשבר נותנת ביטחון למשפחות השונות שאם הם ייסגרו בבית - העירייה תספק להם את מה שהם צריכים".
מהנתונים שהציגו אנשי העירייה לפרופ' גמזו עולה כי מתוך 3,760 חולי קורונה פעילים בירושלים, מעל 2,000 הם תושבי מזרח העיר. 600 נשאים מבודדים בבתי מלון והיתר בביתם. "יש לנתונים האלו מספר הסברים - תפילות בהר הבית, קיום חתונות והתקהלויות המוניות", אמר ראש העיר ליאון. "המגיפה גובה מירושלים מחיר כלכלי כבד מאוד".
ליאון התייחס להדבקה במגזר החרדי והעביר ביקורת על מדיניות שליחת החולים לבתיהם: "מה שקורה היום כשתלמיד ישיבה נדבק - שולחים את כל תלמידי הישיבה בחזרה לביתם. להערכתי זו טעות. צריך להתייחס לכל הישיבה הזו כאל 'משפחה אחת' וכך אתה מונע שתלמידי הישיבה ידביקו את בני ביתם".