משרד הבריאות הורה היום (חמישי) לכל בתי החולים הציבוריים בישראל שעדיין לא עשו את זה, לפתוח חדר מיון קורונה קדמי. למשרד הגיעו דיווחים על בתי חולים שעוד לא פתחו מיון כזה, ולכן מטפלים בחולי קורונה בתוך אמבולנסים בכניסה למיון, עניין שפוגע גם באיכות הטיפול - וגם משבית אמבולנסים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"כמות המטופלים הדורשים אשפוז והצורך להיערך למצב המגפה במטרה לתת טיפול מיטבי למטופלים", כך נכתב במסמך שנשלח למנהלי בתי החולים. "נדרש מכל בית חולים להפעיל באופן מיידי, כפי שכבר הונחיתם, סביבת מיון נפרדת בה יבוצע מיון מטופלים נשימתיים או אחרים החשודים ל-COVID-19".
ההוראה מגיעה על רקע דיווחים שהגיעו למשרד הבריאות, על בדיקות חולי קורונה בניידות מד"א ללא הכנסתם למתחם. "על מנת לאפשר טיפול אופטימלי", נכתב, "אנו מדגישים את הצורך לבדוק כל מטופל בסביבה נאותה המאפשרת אבחון וטיפול מיטביים".
עוד נכתב כי אין לבצע בדיקות מטופלים בניידות מד"א או בסביבות שלא מאפשרות בדיקה וטיפול נאות. זאת גם לאור העובדה שהשימוש בניידות לצורך טיפול בחולים משבית את זמינותן – למרות הצורך הגבוה בהן.
על פי הנתונים שפורסמו הבוקר ביממה האחרונה אובחנו 1,231 חולים חדשים. סך הכל היו בישראל 33,947 בני אדם שאובחנו בכך שהם נשאים של הנגיף, מתוכם 15,209 עדיין מוגדרים חולים פעילים היום. מבין החולים במצב קשה 79 מהם שהם 67% מכלל החולים קשה הם בני יותר מ-65, ו-39 חולים הם בין 18-64. מתוך 426 הישראלים המאושפזים כעת בבתי החולים, 38 כבר החלימו מהנגיף עצמו. מתוך 41 המאושפזים המונשמים, יש 0 מונשמים כרוניים ו-2 מטופלים שנמצאים על אקמו.