ועדת הקורונה התכנסה היום (ראשון) לדון אם לבטל את ההחלטה על סגירת חדרי הכושר ובריכות השחייה הציבוריות. על פי המסתמן, הוועדה תחליט לבסוף שלא להמשיך את סגירתם, אך במקביל הופעלו לחצים לדחות את ההחלטה ליום אחר. במהלך הדיון בוועדה התפתח ויכוח בין חברי הכנסת סביב אופן ההצבעה על ההקלות - ולכן הוחלט כי ההצבעה תידחה למחר בשעה 13:00.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

נציגי משרד הבריאות הציגו בפני חברי הוועדה תמונת מצב של התפשטות נגיף הקורונה וכן את הנתונים שעל פיהם הוחלט לסגור את חדרי הכושר והבריכות. על פי הנתונים, במהלך החודש האחרון אותרו 170 מקרי הדבקה שמקורן בחתונות, 35 מקרים שמקורן בחדרי כושר, 21 מקרים שמקורן ממסעדה ו-6 מקרים שמקורן בבר.

מספר מקרים שידוע מקור ההדבקה על פי נושאי הדיון היו
מספר מקרים שידוע מקור ההדבקה על פי נושאי הדיון היום

הדיון נערך על רקע נתוני התחלואה המעודכנים שפרסם משרד הבריאות הערב, לפיהם אתמול התגלו 1,151 חולים חדשים. מספר החולים הפעילים עומד על 19,300 בסך הכל. כמו כן, 151 חולים מוגדרים כעת במצב קשה ו-47 מונשמים. עד כה מתו 362 מנגיף הקורונה. בנוסף, משרד הבריאות מעדכנים כי אתמול התקבלו תוצאות של 20,294 בדיקות.

יו"ד הוועדה, ח"כ יפעת שאשא ביטון, אמרה בפתח הדיון: "חובה למצוא את האיזון העדין בין השמירה על בריאות הציבור לבין החובה לשמור על פרנסתם של האנשים. לא פעם נדרשנו לקחת החלטות קשות אך יש עיקרון אחד שאנחנו לא מוכנים לוותר עליו וזה להבין מה עומד בבסיס כל החלטה שמתקבלת - להבין מה ההיגיון מאחורי ההחלטות. הנושא של הריחוק החברתי והשמירה על ההנחיות והכללים הוא קריטי כדי למנוע את ההתפרצות אך גם כדי לאפשר למשק תפקוד רציף ככל האפשר".

ח"כ מרב מיכאלי צייצה בטוויטר: "יושבת בוועדת הקורונה ושומעת איך מקרים אפידימיולוגיים פרטניים הם חלק מההסברים לסגירה של ענפים שלמים והרס מקורות פרנסה של אלפים והרס מקורות פרנסה של אלפים, אבל בעיקר - אין מספיק נתונים, כי אין מספיק חקירות! ועדיין ברור שסגירה של בריכות וחדרי כושר היא חסרת בסיס".

 יושבת בועדת הקורונה ושומעת איך מקרים אפידימיולוגיים פרטניים הם חלק מההסברים לסגירה של ענפים שלמים והרס מקורות פרנסה של אלפים אבל בעיקר - אין מספיק נתונים, כי אין מספיק חקירות! ועדיין ברור שסגירה של בריכות וחדרי כושר היא חסרת בסיס. ממשלת קורונה עאלק. כשלון.

 

מצגת הנתונים המלאה שמוצגת בפני הוועדה

במשרד הבריאות מפרטים בפני חברי הוועדה את התנאים הקיימים בחדרי הכושר ובבריכות, שלטענתם מגדילים את הסיכוי להדבקה. התנאים בחדרי הכושר: צפיפות, חללים קטנים, חום, לחות, מערבולות אוויר, התנשפות, משטחים וציוד. התנאים בבריכות: אי עטיית מסכה, צפיפות, שכשוך בקיץ, התקהלות, קושי בהקפדה על כללי הריחוק וההיגיינה. 

על פי הנתונים המעודכנים להיום, 38,109 איש נדבקו בסך הכל בקורונה, כשמתוכם 18,850 נחשבים כחולים פעילים. מספר המחלימים עומד על 18,903. עד כה, 356 מתו מהנגיף.

 
 

במשרד הבריאות בדקו את פיזור החולים שהתגלו אתמול (1,145 בסך הכל לפי הנתונים שבמצגת). 7% מהחולים הם בני 65 פלוס, ואילו 30% הם בני פחות מגיל 18. כמו כן, העיר ירושלים עומדת בראש טבלת הערים הנדבקות עם 158 חולים, אחריה בני ברק עם 103 חלים, תל אביב - 89, ביתר עילית - 60, אשדוד - 40, לוד - 35, פתח תקווה - 35, נתניה - 32, בית שמש - 23, קרית מלאכי - 20, ראשון לציון - 20. ל-23 מקרים לא צוין יישוב, כשמתוכם  9 עובדים זרים.

מספר מקרים שידוע מקור ההדבקה על פי נושאי הדיון היו
מספר מקרים שידוע מקור ההדבקה על פי נושאי הדיון היום

אם משווים את נתוני חודש יולי (שטרם הסתיים) לנתוני חודש אפריל, הנחשב לחודש הקשה ביותר מבחינת תחלואת הקורונה בישראל, ניתן לשים לב שמספר החולים שהתגלו בחודש יולי גבוה יותר מהמספר הסופי של חודש אפריל. הפער נובע ככל הנראה ממספר הבדיקות הגבוה שנעשות מדי יום. בחודש אפריל התגלו 10,162 חולים, ואילו בחודש יולי התגלו 12,579 חולים. יחד עם זאת, מספר החולים קשה בחודש אפריל עמד על 381, ואילו בחודש יולי עומד על 172.

ועדת הקורונה תתכנס לדון בשאלת סגירת חדרי הכושר והבריכות, שזאת לאחר שיו"ר הוועדה, ח"כ יפעת שאשא ביטון, פנתה בשבוע האחרון למשרד הבריאות וביקשה נתונים על ההדבקות במקומות אלה - ולא קיבלה. "כנראה שאין נתונים כאלה", אמרה שאשא ביטון מוקדם יותר ל- N12. "הערב הוועדה תתכנס ותפתח מחדש את הבריכות הציבוריות וחדרי הכושר. אני לא מוכנה לקבל שרירותיות בהחלטות".