התפרצות הקורונה נמשכת - עם יותר מ-2,000 נדבקים ביממה: משרד הבריאות עדכן הבוקר (שישי) כי 2,068 נדבקים מאומתים בקורונה אובחנו אתמול. מדובר בנתון הגבוה ביותר מאז סוף חודש יולי. מניין המתים מקורונה עלה ל-891, ומספרם של החולים שמצבם מוגדר קשה עומד על 426.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
לפי העדכון ממשרד הבריאות, יותר מ-110 אלף ישראלים נדבקו בקורונה מאז חודש פברואר. בשבוע האחרון אובחנו יותר מ-10,000 מאומתים חדשים. על פי משרד הבריאות, 627 חולים חדשים אובחנו מחצות ושלושה נפטרים חדשים.
מניין החולים המאומתים מתחילת ההתפרצות בישראל עומד על 111,493. מספר המחלימים עד כה עומד על 90,158 – מתוכם 1,198 מחצות, ו-20,444 חולים מוגדרים "פעילים".
מתוך 426 החולים שמצבם מוגדר קשה, 118 מונשמים. 855 חולי קורונה מאושפזים בבתי החולים, מתוכם 178 במצב בינוני. אתמול התקבלו תוצאות של 36,372 בדיקות, ומתוכן כ-5% היו חיוביות.
ביום ראשון ידונו השרים החברים בקבינט הקורונה בהצעה של פרופ' רוני גמזו. לאחר שכבר שלוש פעמים סירבו לאשר את "מתווה הרמזור" של הפרויקטור, השרים יחליטו אם לקבל את התוכנית שתטפל בכלים שונים ב"ערים ירוקות" ו"ערים אדומות".
גמזו תקף אתמול בחריפות את המערכת הפוליטית ואמר כי לא פעם שקל לעזוב את תפקידו. "לפעמים עוברת בי המחשבה להתפטר – זה תפקיד הרבה יותר מורכב ממה שחשבתי", אמר בריאיונות לגלי צה"ל ורשת ב'. עם זאת הרגיע ואמר: "אני נחוש. יש לי עור מספיק עבה. אף אחד לא עומד בתור להחליף אותי. אני עושה את העבודה".
עוד הצהיר: "אני מחפש להוריד את התחלואה ומצפה שכולם ישתפו פעולה. שרי הממשלה צריכים לחזק אותי ואת ראש הממשלה. אני לא מחפש מי מחזק אותי כל יום, אני הולך עם האמת המקצועית שלי".
הבעיה בתוכנית הרמזור - והפיתרון המוצע
המתווה שגמזו מקדם היה אמור כבר לעבור ולצאת לפועל בראשית חודש ספטמבר - אך ישיבת הקבינט נדחתה ליום ראשון. שרים מתחו ביקורת חריפה על התוכנית, וגמזו נפגש עם חלקם.
לפי תוכנית הרמזור על פי מפת ישראל נכון להיום - רוב המדינה כרגע ירוקה. בנוסף, יש חלק של רשויות כתומות ו-30 רשויות אדומות. חשוב להדגיש כי הקריטריונים לתוכנית עדיין לא אושרו והם עוד יכולים להשתנות. הביקורת המרכזית של המתנגדים לתוכנית הזו היא שניתן לעבור בקלות מאזור ירוק לאזור כתום ואדום בישראל, בהיותה מדינה מאוד קטנה.
מסלול אחד לדוגמה מראה כיצד ניתן לנסוע חצי שעה מזכרון יעקב, שהיא כרגע עיר אדומה לרמת ישי שמוגדרת צהובה ועד לחיפה שהיא עיר ירוקה, בנסיעה של 20 דקות. מסלול אחר מראה בדיוק את אותה הבעיה. תושב אור יהודה, המוגדרת כעת עיר אדומה, יכול לצאת ממנה ולנסוע לבני ברק שהיא כעת כתומה ויכול להמשיך ברבע שעה נסיעה לתל אביב שמוגדרת עיר ירוקה.
במילים אחרות, תושבים מערים אדומות יכולים להגיע לאירוע תרבות עם מאות משתתפים בערים ירוקות כמו תל אביב לדוגמה - ואף אחד לא יכול לעצור אותם. הפרויקטור גמזו אומר מצדו כי המטרה שלו היא לא להשאיר אנשים בבתים או בערים וכי הוא מודע לחלוטין לסיכון הזה, שמוגדר מבחינתו סיכון מחושב.
שאלה נוספת היא איך מיידעים את הציבור בהגדרה של כל אזור ואיך כל אחד יכול לדעת שהוא נכנס לאזור אדום. עבור המטרה הזו ביקש הפרויקטור לפתח אפליקציה שתתבסס על מיקום ואמורה להתריע לאדם שהוא נכנס לאזור אדום.