פרסום ראשון: ישראל חתמה על הסכם בשווי מאות מיליוני דולרים עם חברת ארקטורוס האמריקנית שמפתחת גם היא חיסון לקורונה. החברה נמצאת לקראת תחילת ניסויים בבני אדם לאחר שערכה ניסויים מוצלחים על בעלי חיים. שעות לאחר הפרסום ב-N12, אדלשטיין בירך על המוגמר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
שר הבריאות אמר במסיבת העיתונאים עם נתניהו: "אני שמח לבשר שחתמנו היום עם חברה אמריקנית נוספת המתקדמת בחיפוש אחר חיסון ומתחילה בימים אלו מה שמכונה ניסויים בבני אדם".
מלשכתו נמסר: "שר הבריאות וצוות משרדו בשיתוף פעולה עם המל"ל, ממשיך לפעול להבטחת חיסונים לתושבי ישראל. במסגרת זו נחתמה היום עסקה נוספת עם חברת ארקטורוס האמריקנית, לחיסון בטכנולוגיה מתקדמת שמתחילה בימים אלו ניסויים קליניים בבני אדם. משרד הבריאות ימשיך ויפעל לתמוך בפיתוח החיסונים בישראל על ידי המכון הביולוגי וחברת מיגל במקביל למאמצים לרכש חיסונים מחברות בינלאומיות אחרות".
על פי התוכנית, הכספים יועברו אך ורק לפי הצלחה בשלבים השונים. אם החברה אכן תפתח חיסון היא תספק לישראל 4 מיליון חיסונים. מדובר בהסכם השני שישראל חותמת עם חברה המפתחת חיסון, לאחר שחתמה גם עם חברת "מודרנה" האמריקנית.
בימים האחרונים התקבלו חדשות מעודדות דווקא ממקום אחר שבו עובדים על חיסון - אוניברסיטת אוקספורד שבבריטניה. החוקרים שם הודיעו כי הניסוי עבר בהצלחה. החיסון החדש נוסה על 1,077 מתנדבים בגילאים 18-55 וכולם הראו עלייה במערכת החיסונית – גם בנוגדנים וגם ברמת החסינות התאית. בשורה נוספת שיצאה מהניסוי היא שלחיסון אין תופעות לוואי חריגות במיוחד.
בניסוי, שפרטיו פורסמו בכתב העת הרפואי The Lancet, התוצאות על המתנדבים שחוסנו היו טובות. לצד פרסום הנתונים, באוניברסיטת אוקספורד כבר המשיכו בניסוי וכעת נמצאים בעיצומם של שלבים 2 ו-3. בשלבי הניסוי הבאים החיסון יינתן לקבוצות הרבה יותר גדולות של מתנדבים, ובאוקספורד משערים שהחיסון יהיה מוכן עד דצמבר 2020.
תופעות הלוואי שהופיעו אצל המטופלים שחוסנו היו בעיקר עייפות וכאבי ראש. היו עוד תופעות אחרות שכללו כאבים במיקום ההזרקה, כאבי שרירים, צמרמורות וחום – אך אלו הופיעו מעט פעמים במספר קטן במיוחד של ניסיינים. פרופ' אדריאן היל, חוקר בכיר באוניברסיטת אוקספורד, אמר כי התגובה החיסונית החזקה פירושה שהחיסון עשוי לספק הגנה מפני הנגיף אך הוא הדגיש: "שום דבר לא מובטח". לדבריו, המדענים מקווים להתחיל בניסויים בבני אדם בארצות הברית בשבועות הקרובים.