סאגת מינוי רמטכ"ל הקורונה שירכז את כל ההתמודדות מול הנגיף הסתיימה בשעת לילה עם מינויו של פרופ' רוני גמזו, מנהל בית החולים איכילוב, לתפקיד. מאז החל הגל השני, ראש הממשלה ושר הבריאות הציגו תרחישים קשים במיוחד ונתניהו אף אמר "אנחנו כפסע מסגר". למרות זאת, דווקא פרופ' גמזו לאורך המשבר, לא היה מהתומכים של הסגר ולא פעם אמר כי יש צורך בפתיחת המשק באופן מבוקר. ב-3 ביולי הוא כתב בעמוד הפייסבוק של איכילוב: "נשק יום הדין של סגר נרחב - הוא לא פתרון למשבר הקורונה".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"זה הרגע שבו העלייה בתחלואה - חלק מהמחיר של פתיחת המשק והחזרת מיליון מובטלים לעבודה, מאבדת שליטה וכיוון", כתב גמזו ב-3 ביולי. "אמרתי לא פעם: תחלואה יומית מתונה של 100-200, אפילו 300 חולים - בעיקר צעירים, היא מחיר סביר להחזרה של המשק והנורמליזציה, גם כשזה היה נראה גם לי מהר מדי ולא מספיק מסודר. ראיתי את המובטלים והעסקים הקורסים ונחרדתי מהנזק שנגרם וימשיך להיגרם".
עוד הוא כתב: "נשק יום הדין של סגר נרחב אינו פתרון למשבר הקורונה. גם סגרים מקומיים הוא "פתרון" שאני מסופק אם הוא ישים ואפקטיבי. אז איך כן פותרים את משבר הקורונה? 4 כיוונים נדרשים עכשיו לביצוע מיידי: הגבלה מחודשת של התקהלויות, שיפור הפיקוח והאכיפה, שיפור התגובה לאדם חשוד ומאומת ושינוי קו ההסברה".
בוקר טוב, כאן פרופ׳ רוני גמזו, מנהל המרכז הרפואי. אתמול בערב, בדרך לביתי, הצטרף אלי למעלית אדם קשיש. הוא לא עטה מסכה...
פורסם על ידי איכילוב - המרכז הרפואי ת״א ב- יום שישי, 3 ביולי 2020
לדבריו של גמזו יש חשיבות גדולה לשמירה על איזון בין פתיחת המשק להפחתת הדבקה. "אני תומך בצעדי הממשלה", אמר. יגידו מה שיגידו בממשלה, המשטרה ופקחי הרשויות המקומיות לא מורגשים ולא נשכנים. הייתי מקים כוח אכיפה נרחב, שמשלב מטלות למשטרה ולרשות המקומית. בואו נלמד מהנשכנות והאכיפה האירופאית בעניין זה".
"יש חוסר אמון בציבור עקב מסע ההפחדה בסבב הראשון. הוואקום של השיח מתמלא בשטויות, fake news, ומניפולציות אנרכיסטיות; אני מכיר את זה מהפוליו של 2013", הוסיף. "יש לשנות לשיח של הדרכה והסברה בגובה העיניים על ההיגיון הרפואי מאחורי ההנחיות וללא הטלת מורא שכבר לא עובדת".
לפני קצת יותר מחודש המדינה החליטה להמשיך בפתיחת המשק, ובריאיון שהעניק גמזו בתוכנית חיסכון הוא הביע תמיכה בצעדים ואמר: "המדינה החליטה החלטה שאני בעדה - להמשיך לפתוח את החיים וליצור מדינה מתפקדת בכל המסגרות שלה ואז לשלוט בקורונה. זה לא פשוט וזה מאוד מורכב".
בשיאו של הגל הראשון, פרופ' גמזו לקח על עצמו את הטיפול בתחלואה בקרב קשישים והוא עמד בראש המבצע "מגן אבות". גם כשפיקד על המבצע גמזו המשיך להדגיש שיש חשיבות לשמור על שגרה רגילה עד כמה שניתן לצד שמירה קפדנית על ההנחיות של עטיית מסכה ושמירה על הריחוק.