קצב הנדבקים עולה, איך נלחמים בכך? מנתוני מרכז המידע והידע הלאומי למאבק בקורונה עולה כי נכון להיום (שלישי) ישנם בישראל למעלה מ-5,000 חולים מאומתים בנגיף - וקצב הכפלת החולים הפעילים עומד על הכפלה כל 9 ימים. המשמעות: אם קצב הגידול הנוכחי יישמר - בעוד קצת יותר משבוע יהיו בישראל יותר מ-10,000 נדבקים פעילים - כך חוששים באמ"ן.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
קצב העלייה הנוכחי הוא של 8% במספר החולים החדשים מדי יום - קרוב מאוד לקו האדום שהציב ראש הממשלה נתניהו, של 10%. מאז השבוע שעבר, בכל יום מתווספים בממוצע כ-250 נדבקים חדשים בנגיף, כשמספר החולים החדשים שהתגלו ביממה האחרונה היה הגבוה ביותר בתקופה האחרונה ועמד על 337. אתמול בוצעו יותר מ-12 אלף בדיקות ואחוז החיוביים לקורונה שהתגלה עמד על 2.73%.
משרד הבריאות עדכן הבוקר כי 377 חולי קורונה התגלו ביממה האחרונה, ושמספר החולים המאומתים מתחילת המגפה בישראל עומד על 21,246. כמו כן, חלה ירידה במספר המונשמים והחולים במצב קשה, מ-29 ל-27 ומ-46 ל-42, בהתאמה.
בחלוקה על פי יישובים, עולה כי מוקדי ההתפרצות המרכזיים הם בני ברק, שם נוספו 148 חולים חדשים השבוע, ירושלים שבה נמצאו עוד 141 נדבקים – ואחריה תל אביב עם 138 מאומתים חדשים. בירושלים מספר החולים הגבוה בארץ – 565, בתל אביב – 546 ובבני ברק ישנם 405 חולים.
במערכת החינוך התגלו עד כה 789 חולים ונסגרו 216 בתי ספר ומוסדות חינוך שונים. כמעט 22 אלף עובדי הוראה ותלמידים נמצאים בבידוד מניעתי.
הטכנולוגיות שיסייעו לקטוע שרשראות הדבקה
עוד הצביעו באמ"ן על אמצעים טכנולוגיים בולטים שבהם משתמשים בעולם לאיתור מגעים בין חולים: אחד מהם - שימוש באפליקציה המאפשרת למשתמש בה לדעת אם שהה בקרבת משתמש אחר שדיווח על עצמו כחולה (לרוב תוך הפעלת טכנולוגיית Bluetooth במכשיר או בדרך אחרת).
אמצעי נוסף שבו נעשה שימוש - סריקת קוד QR בכניסה למקומות סגורים ולעסקים – זאת על רקע העובדה שמרבית ההדבקות מתרחשות בחללים סגורים.
אמצעי אפשרי שלישי שעשוי לסייע בהגברת יעילות החקירות האפידמיולוגית הוא מיצוי המידע הגיאוגרפי (היסטוריית מיקומים), שקיים באפליקציות הניווט השונות המותקנות כבר כיום במכשירים סלולריים חכמים.