במשרד הבריאות ממשיכים לנסות ולפצח את דרך ההתמודדות הנכונה עם הנגיף, ולשם כך נעזרים באמצעי ניתוח נתונים ו"ביג דאטה". חברת "דיאגנוסטיק רובוטיקס", ששירותיה נשכרו על ידי המדינה לטובת המאבק בנגיף, מציעה פיתוח שצופה את מאפייני המחלה ואת מגמות ההתפרצות שלה. לדברי ד"ר קירה רדינסקי, שהקימה את החברה יחד עם פרופסור משה שהם ויונתן עמיר, ההתפשטות הרחבה הבאה של הנגיף צפויה במגדל העמק, בטבריה ובאשקלון.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"המערכת שלנו צפתה את המגמה השלילית באלעד, במודיעין עילית ובאזורים שונים בירושלים", חשפה ד"ר רדינסקי. כשנשאלה לגבי מוקדי ההתפרצות הבאים של המגיפה, אמרה כי בשלב זה התחזיות קודרות בערים כמו מגדל עמק, טבריה ואשקלון.
האלגוריתם המיוחד הצליח בעבר לזהות את הכולירה בקובה וכן צפה מיקומי עומסים גבוהים בחדרי מיון בבתי חולים ברחבי העולם. בעקבות מצב החירום בישראל, "דיאגנוסטיק רובוטיקס" נרתמה לטובת הסיוע במאבק בנגיף: "לפני חודש כשהבנו שהמגיפה כבר מגיעה למדינת ישראל הסבנו את כל המערכת שלנו לתצפיות קליניות על מנת לצפות את ההתפשטות", אמרה ד"ר רדינסקי בנוגע לתצפיות החברה שנעשו ממידע ציבורי, ולא מנתוני משרד הבריאות.
האמצעי הפיתוחי הזה אף מאפשר ללמוד על הסיפטומים האפשריים של המחלה. ד"ר רדינסקי סיפרה על התסמינים הידועים של חום ואיבוד חוש הטעם והריח, לצד מאפיינים כמו כאבי שרירים וצמרמורות.
ביחס ליום שאחרי, היא סיפרה מה בדרך כלל קורה ברמה הגלובלית בסיום ההתמודדות עם מגיפה גדולה, כמו הקורונה: "כשיש אויב משותף שכזה, הקיטוב בעם בדרך כלל יורד". עוד הוסיפה כי מהסתכלות אחורה על מקרים דומים, ניתן אף לצפות שגשוג כלכלי של עשור קדימה, וכן פריחת הפתרונות הדיגיטליים בתחום הרפואה.