המחסור - והמחדל - נמשכים: מנהלי המעבדות לבדיקת הימצאות נגיף הקורונה מתריעים הבוקר (שלישי) על הצעדים שהם נאלצים לנקוט בשל היעדרו של אחד הרכיבים בערכות. "היום לא נבדוק דגימות ממד"א, אין מספיק ריאגנטים", אמרו ל-N12. גם היום מד"א יעבדו במתכונת מצומצמת ומתחמי היבדק וסע יסגרו מוקדם יותר בשל עיכוב באספקת מטושים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מנהלי מעבדות של קופות חולים ושל משרד הבריאות מסרו: "למרות ההצהרות שנגיע לעשרת אלפים - היום, נכון לעכשיו, נעבוד במתכונת מצומצמת, אנחנו בודקים את הריאגנטים החדשים ועדיין לא ידוע אם הריאגנטים החדשים מתאימים". המעבדות הודיעו למד"א שעד להודעה חדשה הם לא יקבלו דגימות חדשות כי יש מחסור בריאגנטים ואין באפשרותם לפענח את הדגימה.
"כרגע אנחנו בודקים רק את החולים הקשים או כאלה שצריכים תשובה דחופה", הסבירו. "כולם באטרף של דגימות, גם מד"א דוגמים וגם קופות החולים דוגמים, אבל יש מחסור בריאגנטים אז מה זה עוזר". עוד תקפו מנהלי המעבדות: "העיקר הכריזו שהצליחו לייצר את החומרים שחסרים למעבדות אבל גם היום אנחנו נתקלים במחסור".
בכירי משרד הבריאות וגם ראש הממשלה נתניהו הבטיחו לאחרונה מספר פעמים כי מספר הבדיקות יוגדל, ונתניהו אף סימן כיעד אפשרות של 20 אלף בדיקות ביום. למרות שיעדים אלו טרם הושגו, אתמול הבהיר נתניהו כי כמות הבדיקות בישראל ביחס לאוכלוסיה גבוהה.
אחת הסיבות לפער היא שתחילה סבר משרד הבריאות שדי במעבדה אחת שתשמש את המדינה כולה ותתמודד עם מבול מטושי הדגימה שיזרמו אליה. מתברר שגם במעבדה לא היו ערוכים לכך. יו"ר עובדי המעבדות אסתר אדמון אמרה לחדשות 12: "לא הכינו אותנו להכפלות ולהשלשות כאלה. אם היינו מתמקדים בזה קודם, היום היינו כבר עובדים 24/7 ומגיעים לתפוקה הרצויה".
גם בהגעת התשובות לאזרחים התקלות רבות: נבדקים מדווחים שגם שבועיים אחרי הבדיקה עדיין לא קיבלו תשובה, והכאוס נראה גדול. הביקורת על ההתנהלות בנושא הבדיקות לא עוסקת רק בכמות - אלא באופן הביצוע של התהליך כולו.