חוקרי קורונה כבר ביססו את הטענה כי אובדן חושי הטעם והריח הוא אחד מהסימפטומים של מי שנדבקו בנגיף. חלק מהחולים חווים את אובדן החושים הללו לצד סימפטומים נוספים כמו חום גבוה, שיעול או קוצר נשימה. לפי מחקר שהתפרסם הלילה (ראשון) בוול סטריט ז'ורנל, ישנם חולים שהחלימו מהקורונה ומכלל השפעותיה – אך דיווחו כי חוש הטעם והריח לא חזרו אליהם עד היום.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הרבה מההשפעות של הקורונה על גוף האדם, גם לטווח הארוך, עדיין לא ידועות. לפי המחקר, חוקרים גילו כי אובדן חושי הטעם והריח לא השתפר אצל חלק מהחולים, גם אחרי שכל הסימפטומים האחרים נעלמו. "רופאים טוענים שייתכן וחלק מהמחלימים לא יזכו להרגיש טעם או ריח בעתיד", נכתב.
מחקר שפורסם בסוף חודש אפריל באירופה טען שמתוך 417 חולי קורונה שנבדקו, בין אם הם חולים קלים או קשים, 88% מהם דיווחו על אובדן חוש הטעם והריח. לפי הנתונים, רוב מאותם מדווחים לא הצליחו להריח או להרגיש טעם גם אחרי שהחלימו מסימפטומים אחרים. כרבע מהמדווחים בלבד הודיעו כי החושים חזרו אליהם כשבועיים אחרי ששאר תסמיני הקורונה נעלמו. המחקר מצא גם כי נשים שחלו בקורונה איבדו, באחוזים גבוהים הרבה יותר מגברים, את חושי הטעם והריח.
עם זאת, החוקרים הבהירו כי נדרש מחקר נוסף ובדיקת עוד מקרים כדי להחליט לכמה זמן מחלימים מקורונה מאבדים את החושים.
ההשפעות של אובדן חוש הטעם הריח נחקרו גם כן, והן רחבות יותר מאשר ריח הקפה בבוקר או טעם הפיצה. אובדן החושים מוביל במקרים רבים לירידה במשקל ובעיות בריאותיות. כמו כן, החולים לא יוכלו להריח שרפה או דליפת גז במידת הצורך. מחקר שבוצע באוניברסיטת נוריץ' באנגליה מצא שאובדן הטעם והיכולת להריח גרם לחולים למקרי דיכאון, חרדה ובדידות.
"אובדן חושי הטעם והריח נגרם כתוצאה מרצפטורים שמונעים מהמידע להגיע למוח", הסביר אחד הרופאים. "ייתכן ומדובר בתגובה טבעית של הגוף לנגיף. אם זה לא יעבוד, יכול להיות שאנשים יהיו חולים יותר".