בעוד ידוע כי אוכלוסיית המבוגרים מעל גיל 70 והקשישים נמצאים אוטומטית בקבוצת הסיכון לחלות באורח קשה בנגיף הקורונה, ישנן קבוצות נוספות שנמצאות אף הן בסיכון גבוה לסיבוכים מהמחלה, והן האנשים הלוקים בבעיות בריאותיות ובמחלות רקע שונות, שמכניסות אותם לאזור המסוכן של הנגיף. מודל של מכון כללית למחקר מציג את נקודות הסיכון לקבוצות רבות בציבור, שצריכות לנקוט משנה זהירות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הסוגיות הבריאותיות והמחלות המוגדרות כ"נקודות סיכון" לסיבוכים מנגיף הקורונה הן: מחלות לב וכלי דם, סוכרת, יתר לחץ דם, עישון מעל 10 שנים, השמנת יתר עם מדד bmi הגדול מ-30 ואשפוז ב-3 השנים האחרונות – כאשר כל אשפוז מהווה נקודה בפני עצמה המתווספת לספירה.
על פי המודל, אנשים בגילאים 30 עד 59 שיש להם 4 נקודות סיכון או יותר, כמו גם אנשים בני 60 עד 69 שבאמתחתם 2 נקודות סיכון או יותר – מוגדרים כחלק מהקבוצה החשופה להסתעפויות והסתכבויות של קורונה. אותם חולים עשויים להגיע למצב קשה בשיעורים הגבוהים עד פי 10 לעומת בני גילם האחרים.
עד שבממשלה יקבלו החלטות קונקרטיות לגבי ההנחיות לקבוצות אוכלוסייה אלה, ניתן לתת בכל זאת המלצה לכל מי שבודק ורואה שהוא עונה להגדרה הזו: עליכם לעשות הכל כדי להימנע מהידבקות בנגיף. זה אומר – להקפיד יותר על הגיינה אישית להישאר יותר בבית ולהמעיט בכל יציאה או פעילות שאינה חיונית.