המשק ברובו כבר חזר לשגרה כמעט מלאה, אך ענפי התרבות והספורט עדיין נמצאים הרחק מאחור בשל החשש להפצת נגיף הקורונה באירועים המוניים. האם הפיתוח הישראלי הזה יצליח להחזיר את האוהדים למגרשים, ואת הצופים להופעות? כתבנו יצא לבדוק את המנהרה החדשה והניסיונית שמחטאת את העוברים בה בצורה בטוחה ויעילה.
לעדכונים נוספים ושליחת שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
הטכנולוגיה החדשנית פותחה במעבדה של פרופ' דורון אורבך באוניברסיטת בר-אילן, ומאפשרת ייצור חומר חיטוי ממי ברז פשוטים, וחיסול חיידקים ונגיפים ללא הנזקים הסביבתיים של חומרי החיטוי הקיימים. מנהרות החיטוי מיועדות לחיטוי בני אדם וחפצים באמצעות מערכת מובנת של התזה בעירפול אשר מתיזה את חומר החיטוי להגנה מירבית של האנשים העוברים במנהרה.
החוקרים פיתחו טכנולוגיה שהופכת מים לחומר חיטוי עוצמתי באמצעות אלקטרודות. החומר מאפשר לחטא משטחים רחבים בבתי חולים, מרכולים בנייני משרדים, שדות תעופה, בתי מלון רכבות ואוטובוסים, בתי ספר וגני ילדים וכן מופעי תרבות - וזאת על בסיס יומי ללא סכנה. חומר החיטוי הוא תחליף ירוק וידידותי לאלכוג'ל וחומרי חיטוי כימיים רעילים אחרים הנמצאים בשימוש יום יומי.
"שמנו לעצמנו מטרה לבחון את כל האמצעים כדי להאיץ את חזרת הקהל ליציעים"
הפיילוט של המנהרות החל במשחק שנערך ביום שבת באצטדיון בלומפילד וזכה לתגובות אוהדות. אמש סוכם כי הפיילוט יימשך בבלומפילד עד סוף משחקי הליגה.
דימיטרי רפאליאנץ, מנכ"ל חברת 'ארדיפק' שמייצרת את המנהרות אמר בעקבות אישור הפיילוט בתל אביב: "אנחנו שמחים להיות חלק חשוב במלחמה למניעת שרשרת ההדבקה וליצור עולם בטוח יותר לכולנו". גם מאור בנימיני, מנכ"ל היכלי הספורט ת"א-יפו בירך את הפיתוח הייחודי: "שמנו לעצמנו מטרה לעמוד בחזית הטכנולוגיה ולבחון אמצעים מתקדמים כדוגמת מנהרת החיטוי, פיתוח ישראלי יחודי, לשמירת הבריאות ובכדי להאיץ את חזרת הקהל ליציעים".