מדגם סרולוגי ראשון בישראל מעלה כי שיעור החשיפה לנגיף עומד על 2.5% - גבוה יותר מזה שמשתקף כיום בשיעור הבדיקות החיוביות. המשמעות: כ-200 אלף ישראלים נדבקו בנגיף הקורונה מאז תחילת המגפה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
המדגם נערך על ידי הצוות לטיפול במגיפות (צט"מ) בשיתוף פעולה עם המרכז הלאומי לבקרת מחלות. במהלכו נלקחו דגימות דם מ-1700 בני אדם מכל רחבי הארץ ובגילים שונים. דגימות הדם נלקחו משירותי הדם של מד"א וממערך הניטור של המרכז לבקרת מחלות.
פרופסור דני כהן, חבר הצוות לטיפול במגפות וראש בית הספר לבריאות הציבור בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב הסביר: "בדקנו את שיעור הימצאות הנוגדנים לנגיף בדם של הנבדקים וכך המחקר מגלה מה היא רמת החסינות של האוכלוסיה בישראל, המחקר נותן לנו תמונה מדויקת יותר בנוגע ליחס החולים המאומתים באוכלוסיה. השורה התחתונה היא שאצל 2.5% מהאוכלוסייה נמצאו נוגדנים לנגיף, כלומר הם נדבקו בקורונה ורובם חוו אותה כמחלה קלה".
לדברי החוקרים, הנתונים אינם מעודדים מכיוון שמלמדים על כך שישראל רחוקה מאוד מ"חסינות העדר". פרופסור כהן הסביר: "כדי שתהיה חסינות עדר, לפחות 50% מהאוכלוסייה צריכה לפתח נוגדנים וכיום הם קיימים רק אצל 2.5%, כלומר אנחנו רחוקים מחסינות עדר ועל מערכת הבריאות להיות מוכנה מבחינת ניהול המגפה ולא להיות מופתעת ממקבצי התפרצות כפי שאנו רואים כעת בגימנסיה".
"אם נבצע את המדגם הסרולוגי בכל חודשיים-שלושה יהיה אפשר לעקוב אחר הצטברות חשיפות, כמה מקרים חדשים ישנם, נתונים שיסייעו לנהל את המגיפה", הוסיף פרופסור כהן. השבוע ייערך בבני ברק מדגם סרולוגי שיאפשר לחוקרים לקבל תמונת מצב לגבי חסינות האוכלוסייה באזור בו הייתה התפרצות ממוקדת.