מגפת הקורונה החלה להתפרץ מחדש בחלק מהמדינות, וגם בארץ העלייה בתחלואה מורגשת. ככל שהנתונים על הגל המחודש נאספים, מתברר כי גיל הנדבקים בהשוואה לגל הקודם נמוך משמעותית. מומחים מסבירים את התופעה בקשרים החברתיים שמקיימים צעירים לעומת מבוגרים ולהתרופפות בהנחיות. מומחים אחרים מאמינים כי מה שהוביל לשינוי זה דווקא העלייה בכמות ובאיכות של הבדיקות שמתבצעות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מדענים מארגון הבריאות העולמי הצביעו על המגמה, שמורגשת באופן המשמעותי ביותר בארה"ב – בעיקר במדינות שבהן פתחו שוב את הברים, החנויות והמסעדות. הם גם ציינו כי מה שתורם לשינוי בדמוגרפיית הנדבקים של המחלה היא ההתפשטות בעולם המתפתח – שבו נדבקים צעירים במספרים גבוהים.
נתונים שנאספו בימים האחרונים במדינות בארה"ב כמו פלורידה, טקסס ואריזונה מצביעים על עלייה חדה במקרי קורונה מאומתים בקרב צעירים מתחת לגיל 40. מומחים אמריקנים מאשימים את הצעירים ב"התנהגות של גל שני". הם מסבירים כי צעירים רואים את עצמם ככאלו שסיכוייהם לחלות באופן חמור נמוכים, ולכן לא שומרים על עצמם. "הנגיף לא השתנה, אנחנו שינינו את ההתנהגות שלנו", אמר עלי מוקדאד, פרופסור מאוניברסיטת וושינגטון השבוע. " צעירים סבורים יותר לצאת ולסכן את עצמם".
פלורידה היא דוגמה טובה לשינוי במגמה: קבוצת הגילאים 15-34 מהווה 31% מכלל החולים, עלייה של 6% מתחילת החודש. גם המצב באריזונה דומה. בעוד שבסוף מרץ 40% בלבד מהחולים היו מתחת לגיל 40, האחוזים בימים אלו עומדים על 60%.
השינוי המובהק בפרופיל הגילאים שנדבקים הנגיף גורם לדאגה כי גישה רגועה יותר בנוגע לריחוק החברתי בקרב אנשים צעירים עלולה להיות סיבת המפתח לגלי מחלה נוספים. "קיימת סכנה כי הקלה בהנחיות יובילו לכך שהציבור ייקח את איום המגפה פחות ברצינות, או שיחשוב שהסכנה עברה", אמר בנג'מין ווקפילד, חוקר בתכנית בריאות עולמית בשם "קאת'ם האוס".
למרות שבגל הנוכחי צעירים רבים יותר נדבקים, מדענים מזהירים כי אחוזי התמותה עדיין יהיו גבוהים דווקא בקרב המבוגרים – זאת בהסתמך על התמותה בהתפרצות השנייה של הנגיף באירן.