המאבק הלאומי להתפשטות הקורונה: בהמשך לפעילות משרד הבריאות ויתר הכוחות למניעת ההתפשטות, אתמול (שני) נרשם מספר שיא של בדיקות לנשאות הנגיף שבוצעו ביום - 12,281. הממוצע לאורך השבוע האחרון עמד על כעשרת אלפים בדיקות ליום.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ב-19 באפריל, יום לפני שנקבע השיא החדש, מספר בדיקות המעבדה שנעשו עמד על 9,419 - מדובר בעלייה של 2,862 בדיקות ביום ובתאריך ה-18 באפריל נעשו 10,010 בדיקות. בנוסף, על פי הנתונים שפרסם משרד הבריאות מספר הבדיקות ב-17 באפריל היה 10,039 ולא 9,950 כפי שפורסם. בכך, בשבוע האחרון מספר הבדיקות שבוצעו הגיע ליעד שהציב ראש הממשלה.
ביום שישי האחרון, פורסם לראשונה באולפן שישי כי במשרד הבריאות נערכים ליום שאחרי המגפה: 2.4 מיליון בדיקות סרולוגיות הוזמנו לישראל. הבדיקות הללו מאפשרות לדעת האם הנבדק פיתח נוגדנים לנגיף, ובכך לענות על השאלה האם חלה בעבר. במשרד הבריאות סבורים כי בקרוב יהיה חוסר עולמי ולכן יש להצטייד כעת.
ההזמנה הזו בעלות של 110 מיליון שקלים מצטרפת להזמנה של כמיליון בדיקות שכבר בוצעה. ההערכה בימים אלו בעולם הרפואה היא, שאדם שחלה במחלת הקורונה והחלים, אינו יכול להידבק שנית. לכן בדיקות אשר מאבחנות חולים שהחלימו עשויות להיות שימושיות מאוד בחזרה לשגרה.
גורם בכיר במשרד הבריאות הסביר כי למרות הבדיקות שעדיין מוגדרות כניסיוניות ולא הוכחו כאפקטיביות במאה אחוז, תכף יהיה מאוחר מדי לבצע את הרכישה. על פי הסברה, לבדיקות האלו יהיה ביקוש גבוה בהרבה בהמשך, ולכן הוחלט לרכוש אותן כעת. במשרד הבריאות מדגישים שמדובר בכלי משלים ליתר האמצעים לחזרה הדרגתית לשגרה כי הוא יאפשר החזרה של אנשים לשוק העבודה.
את הבדיקות הסרולוגיות ניתן יהיה לבצע באמצעות מכשירים הקיימים במערכת הבריאות. והן יאפשרו לאבחן נוגדנים בדם של המחלימים ובכך לאפשר לאותם אנשים תנועה חופשית וחזרה לשגרה מלאה. ההחלטה לרכוש התקבלה על ידי מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב והבדיקות תבוצענה באמצעות קופות החולים ובתי החולים.